Studiu privind perfectionarea informatiei contabile privind stocurile de materii prime si materiale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Sistemul contabil utilizat in prezent de entitatile romanesti asigura informatiile necesare in procesul managerial al acestora, precum si in relatiile fiecareia dintre ele cu tertii,actionari,furnizor,clienti,bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale,banci s.a. El a fost astfel perfectionat incat s-a realizat ,pe de o parte ,adaptarea permanenta la transformarile inerente produse in desfas[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu privind perfectionarea informatiei contabile privind stocurile de materii prime si materiale

Sistemul contabil utilizat in prezent de entitatile romanesti asigura informatiile necesare in procesul managerial al acestora, precum si in relatiile fiecareia dintre ele cu tertii,actionari,furnizor,clienti,bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale,banci s.a. El a fost astfel perfectionat incat s-a realizat ,pe de o parte ,adaptarea permanenta la transformarile inerente produse in desfasurarea activitatilor economico-financiare din cadrul economiei nationale ,iar pe de alta parte s-a infaptuit conformitatea lui cu Directiva a IV A Comunitatii Economice Europene. (CONTABILITATE FINANCIARA-2007).

Realizarile de aceasta natura au fost posibile prin efectuarea a numeroase adaptari si perfectionari de natura contabila,care au avut aEUR¹in vedere ,in mod firesc ,si modificarile permanente ale legislatiei fiscale din tara noastra.Sistemul contabil este format din metode si evidente stabilite de management pentru identificarea ,culegerea ,analiza,clasificarea ,inregistrarea si raportarea datelor privind operatiunile unei companii si pentru asigurarea indepliniri obiectivelor controlului intern al entitatii(AUDIT INTERN-2008).

Contabilitatea este parte a sistemului informational al entitatii ,careia ii revine un rol semnificativ in ceea ce priveste adoptarea deciziilor economice corecte si bine fundamentate ,aspect ce contribuie ,in principal ,la investirea optima a resurselor si la controlul utilizarii acestora.Managementul unei entitati poate fi performant numai in situatia in care se organizeaza si utilizeaza un sistem informational

economic care sa asigure furnizarea tuturor informatiilor utile pentru fundamentarea deciziilor ce se adopta ,sistem in cadrul caruia informatiile de natura contabila detin ponderea cea mai importanta. Totodata ,se retine si faptul ca sistemul informational actioneaza ,impreuna cu sistemele decizional si operational,in cadrul fiecarei intreprinderi privita ca entitate.(BAZELE CONTABILITATII- 2007).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.