Studiu experimental cu rpivire la anastomozele colorectale "nesuturate"

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.95

nivel: Facultate

METODA - Laparotomia, prin incizie mediana posterioara s-a realizat respectand regulile de asepsie. Prin retractie, s-a obtinut o buna expunere a organelor abdominale, umezindu-se repetat cavitatea peritoneala cu solutie CIN la 0,9% (in total intre 3-5 ml). S-a purces la colotomia transversa de 5 mm pe marginea anti-mezenterica a colonului descendent, la circa 4 cm de zona anala. S-a avut mare gr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu experimental cu rpivire la anastomozele colorectale "nesuturate"

METODA - Laparotomia, prin incizie mediana posterioara s-a realizat respectand regulile de asepsie. Prin retractie, s-a obtinut o buna expunere a organelor abdominale, umezindu-se repetat cavitatea peritoneala cu solutie CIN la 0,9% (in total intre 3-5 ml). S-a purces la colotomia transversa de 5 mm pe marginea anti-mezenterica a colonului descendent, la circa 4 cm de zona anala. S-a avut mare grija sa nu se lezeze vasele mezenterice in momentul sectionarii colonului.

Utilizand un microscop operator, se efectuat reparatia inciziei intestinale printr-o noua tehnica de inchidere "nesuturata". In acest scop, s-au folosit patru fire de Polipropilena 5/0 (Prolenez, Ethicon), cu spatii egale de-a lungul colotomiei, facandu-se un singur nod, care doar unea marginile leziunii. Animalele au ramas sub anestezie timp de o ora, dupa care nodurile au fost dezlegate iar firele indepartate cu cea mai mare grija, colotomia fiind astupata numai prin fibrina produsa in tot acest timp. Animalele au fost supravegheate constant, fiind supuse dupa 15 zile (inceputul fazei de maturatie) la o clisma opaca cu dublu contrast pentru confirmarea integritatii anastomozei.

CONCLUZII
Construirea unei anastomoze "nesuturate" s-a dovedit pe deplin eficace in ceea ce priveste integritatea anastomotica.
Prezenta materialului strain, oricat de inofensiv ar fi el este absolut dispensabil.

OBIECTIVUL
Obiectivul investigatiei a fost evaluarea si confirmarea valorii unei noi tehnici experimentale de anastomoza "nesuturata".
MATERIALUL (ANIMALE SI ANESTEZIE)
S-au folosit cinci soareci Wistar, adulti, femele, de circa 8 saptamani si cu o greutate intre 160-180 grame. Toate animalele au fost supuse unei diete "standard" si li s-a dat apa ad libitum, fie pre- fie post-operator, cu exceptia perioadei de efectuare a studiului radiologic.

Recipientele in care au fost tinuti soarecii au fost iluminate constant in cicluri alternante de cate 12 ore, iar temperatura a fost mentinuta la 20 de grade C. Colonul nu a suferit nici o pregatire pre-operatorie si nici animalele nu au fost supuse la nici o pre-medicatie. Anestezia s-a facut prin injectarea intra-peritoneala a pentobarbitalului (Abbot), intr-o doza de 4 mg/100g greutatea soarecelui.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.