Studiu de fezabilitate pdf

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Alimentarea cu gaz metan a localitatilor Santana, Racaciuni si Lapusna se va face prin statia de predare-reglare-masurare gaz metan, amplasata in localitatea Mihesu Mare la iesirea din localitatea Mihesu Mare spre localitatea Racaciuni.Localitatea Santana are o populatie de 381 locuitori,in 129 imobile. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Santana este de 159,8 mc/h, debit pentru care s-a dim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu de fezabilitate pdf

Alimentarea cu gaz metan a localitatilor Santana, Racaciuni si Lapusna se va face prin statia de predare-reglare-masurare gaz metan, amplasata in localitatea Mihesu Mare la iesirea din localitatea Mihesu Mare spre localitatea Racaciuni.Localitatea Santana are o populatie de 381 locuitori,in 129 imobile. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Santana este de 159,8 mc/h, debit pentru care s-a dimensionat sistemul de alimentare cu gaz metan.

Localitatea Racaciuni are o populatie de 642 locuitori, in 217 imobile si 2 operatori economici: fabrica de panouri solare si fabrica de prelucrari lactate. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Racaciuni este de 297,032 mc/h, debit pentru care s-a dimensionat sistemul de alimentare cu gaz metan.Localitatea Lapusna are o populatie de 597 locuitori, in 199 imobile. Debitul de gaz necesar pentru localitatea Lapusna este de 276,212 mc/h, debit pentru care s-a dimensionat sistemul de alimentare cu gaz metan.

In vederea asigurarii unui confort termic si igienic superior combustibililor utilizati pana in prezent, s-a studiat trecerea la utilizarea gazului metan in gospodariile populatiei in locul lemnului, carbunelui, energiei electrice si a gazului petrolier lichefiat.
Entitatea responsabila cu implementarea proiectului este: consiliul local al comunei Mihesu Mare, jud. Maramures.

2. Descrierea investitiei:
a) Concluziile studiului de prefezabilitate sau ale planului detaliat de investitie pe termen lung ( in cazul in care au fost elaborate in prealabil), privind situatia actuala.Studiu de fezabilitate necesitatea si oportunitatea promovarii investitiei, precum si scenariul tehnico-economic selectat:Nu a fost intocmit in prealabil un studiu de prefezabilitate sau un plan detaliat de investitii pe termen lung.

b) Scenariile tehnico-economice prin care obiectivele proiectului de investitie pot fi atinse ( in cazul in care, anterior studiului de fezabilitate, nu a fost elaborat un studiu de prefezabilitate sau un plan detaliat de investitii pe termen lung):Scenarii propuse ( minim doua):b') Pentru asigurarea unui confort corespunzator pentru locuitorii comunei Mihesu Mare se propune infiintarea unei retele de gaz metan. Aceasta solutie are urmatoarele avantaje: apropierea conditiilor de viata de la sat cu cele de la oras, lucru care ar avea ca impact imediat stabilizarea numarului de locuitori, care actualmente este in scadere.

De asemenea, pentru realizarea acestui deziderat s-ar putea atrage noi investitori in zona, ceea ce ar contribui la dezvoltarea economica a localitatii si la asigurarea de locuri de munca pentru populatia activa.
b") O alta posibilitate pentru rezolvarea incalzirii este cea clasica, prin sobe pe lemne sau centrale termice pe lemn. Acest mod presupune consum de masa lemnoasa "aurul verde", iar refacerea acestei mase de lemn necesita o perioada indelungata cu efecte negative asupra mediului si a vietii noastre de zi cu zi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.