Studiu de caz privind analiza eficientei investitiilor in domeniul mobiliar la SC X SRL

5x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din cele de mai sus rezulta marea diversitate de produse care intra in aceasta categorie, iar specializarea in fabricarea uneia sau a catorva dintre aceste produse este esentiala, fiind imposibil, mai ales pentru o firma aflata la inceput de drum, sa realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru ca materia prima de baza in productia de mobilier este lemnu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu de caz privind analiza eficientei investitiilor in domeniul mobiliar la SC X SRL

Din cele de mai sus rezulta marea diversitate de produse care intra in aceasta categorie, iar specializarea in fabricarea uneia sau a catorva dintre aceste produse este esentiala, fiind imposibil, mai ales pentru o firma aflata la inceput de drum, sa realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru ca materia prima de baza in productia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica sa fie amplasata intr-o zona in care sa existe o disponibilitate mare de masa lemnoasa si/sau posibilitati de transport. obtinut printr-un procedeu de reasezare a cherestelei dupa eliminarea A defectelor A>> lemnului (inima rosie, noduri cazatoare, parti de coaja infundata etc.). Lamele de lungimi, latimi si grosimi variate ( lungimi 5000 mm, latimi 1200 mm si grosimi 16-40 mm) se obtin cu ajutorul unor masini industriale speciale. Panoul de lemn a adus o noua perspectiva in industria mobilei si tinde sa elimine inlocuitorii lemnului (PAL, PAG, PFL etc.). Posibilitatea de producere a acestui panou duce la obtinerea unui produs armonios, echilibrat, ce se poate prelucra fara restrictii.

Produsul principal este reprezentat de cherestea dar si de panoul de lemn, care, dupa prelucrare va da nastere elementelor de mobilier. Reziduurile rezultate, de exemplu rumegusul, vor fi reutilizate sau puse in vanzare. Panoul de lemn masiv este un produs.Produsele oferite sunt reprezentate de piesele de mobilier ce pot fi de dimensiuni variate, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru diverse obiecte, chiar si jucarii din lemn, usi si ferestre (inclusiv tamplarie ferestre pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele, dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese - inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru servire etc.), mobilier de bucatarie,ajungandu-se si la mobilier de birou (in special birouri, mese pentru calculator - adesea dotate cu suporturi pentru tastatura, unitate centrala, imprimanta sau pentru toate acestea, mese pentru conferinte, biblioteci, corpuri mobile).Serviciul in sine este prelucrarea lemnului, conceperea designu-ul in functie de dorintele clientilor, ambalarea si expedierea lui.

In functie de tipul de mobilier fabricat, clientii pot fi persoane fizice sau juridice. In cazul mobilierului de comanda, majoritatea cumparatorilor sunt persoane fizice.In cazul fabricilor mari, care produc cantitati insemnate, apare varianta exportului, situatie in care se pune problema competitivitatii mobilierului produs in Romania in tarile Uniunii Europene, principalele importatoare la acest moment.

Concurenta:
Concurenta este deosebit de bine reprezentata. Dintotdeauna prelucrarea lemnului a reprezentat o indeletnicire de baza a romanilor (date fiind resursele deosebite de care
dispune teritoriul tarii in acest sens), iar aceasta traditie s-a pastrat din generatie in generatie.

Astfel, dupa 1989 au aparut o serie de fabrici de profil care actioneaza pe scara mai larga sau mai restransa. O categorie aparte o constituie fabricile existente inca de pe vremea fostului regim, majoritatea functionand in continuare pe "scheletul" mostenit. Pe piata functioneaza o serie de companii mari si foarte mari care desfasoara activitati complexe de productie, distributie prin magazine specializate proprii sau prin dealeri, export. Pentru a acoperi cererea nesatisfacuta de catre acestea, au aparut si o serie de fabrici mici, axate in special pe mobilier de comanda, acestea avand avantajul flexibilitatii in productie si al costurilor si implicit al preturilor mai mici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.