Studiu de caz la Arctic Gaesti

3x puncte

categorie: Economie

nota: 8.67

nivel: Facultate

Au fost reganditi parametrii tehnologici, designul produselor, Ón prezent Arctic producand 30 de tipuri de aparate frigorifice care au ca destinatie piata romaneasca si piete europene: Franta, Marea Britanie, Olanda, Germania.

Calitatea produselor Arctic a sustinut exportul, compania avand Ón aceste tari parteneri de afaceri pe termen lung. Conform cu standardele ISO 9001, sistemul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu de caz la Arctic Gaesti

Au fost reganditi parametrii tehnologici, designul produselor, Ón prezent Arctic producand 30 de tipuri de aparate frigorifice care au ca destinatie piata romaneasca si piete europene: Franta, Marea Britanie, Olanda, Germania.

Calitatea produselor Arctic a sustinut exportul, compania avand Ón aceste tari parteneri de afaceri pe termen lung. Conform cu standardele ISO 9001, sistemul de calitate al companiei a fost certificat de Societatea Romana pentru Acordarea Calitatii, precum si de Underwriters Laboratories, T‹V si ATITA.

Acum un an, Arctic a lansat o noua gama, Arctic 2000, eleganta, cu un design modern si care asigura o eficienta energetica superioara. De asemenea, preocupata de noile cerinte Ón domeniul protectiei mediului Ónconjurator, societatea a devenit anul acesta primul producator est-european de produse frigorifice care a eliminat folosirea freonului, Ón conformitate cu standardele ISO 14001.

Pentru a asigura servicii de calitate cu promptitudine, Arctic are 41 de reprezentante service la nivel judetean, 3 reprezentante service Ón Bucuresti si 44 unitati mobile.

Desi aflat Ón fata unei concurente puternice, Arctic s-a mentinut ca lider de piata Ón Romania, acest lucru fiind ilustrat si de cresterea cotei de piata de la 40% la 45% Ón anul Ón curs, fata de anul trecut.

Pentru viitor, Arctic doreste sa-si largeasca gama de produse prin Óncheierea de parteneriate prin producerea si a altor tipuri de electrocasnice (masini de spalat rufe, aragaze, hote, masini de spalat vase etc.).


Nu, nu este un simplu joc de cuvinte, este deviza sub care se desfasoara noua campanie de marketing a firmei Arctic. Programul promotional se desfasoara Ón perioada 29 octombrie-31 decembrie 2001 si ofera oricarui detinator de frigider vechi, indiferent de marca, functional sau nefunctional, sansa de a putea cumpara un frigider Arctic nou, cu o reducere de pret de 1 milion de lei.

Dl Georges Bergeron, director general al Arctic, aprecia ca scopul acestui program este de a retrage de pe piata o parte din aparatele vechi (circa 3 milioane de frigidere mai vechi de 10 ani), dar si de a oferi clientilor firmei oportunitatea unei investitii profitabile. Aparatele vechi, colectate Ón punctele service, vor fi duse la societatea din Gaesti unde vor fi reciclate ecologic.

« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.