Studiu de caz Nestle

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Activitatea Nestle in Romania a inceput in Bucuresti, in iulie 1995, cu o reprezentanta avand 6 angajati (reprezentanta Societatii pentru Exportul produselor Nestle SA) a carei activitate principala era importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrana pentru bebelusi, supe instant si condimente. In anul 2000 Nestle a achizitionat JOE IBC, producatorul local de napolitane, lider de piata cu marca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu de caz Nestle

Activitatea Nestle in Romania a inceput in Bucuresti, in iulie 1995, cu o reprezentanta avand 6 angajati (reprezentanta Societatii pentru Exportul produselor Nestle SA) a carei activitate principala era importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrana pentru bebelusi, supe instant si condimente. In anul 2000 Nestle a achizitionat JOE IBC, producatorul local de napolitane, lider de piata cu marca JOE.

Societatea comerciala "JOE IBC SRL" a fost infiintata in Timisoara in iulie 1994, de catre Florentin Banu si Vasile Chiriac, care au decis sa produca napolitane in Romania datorita preturilor de productie competitive. Productia a inceput pe 1 octombrie 1994 si se foloseau produse semi-finite importate din Austria. La sfarsitul anului 1994 compania avea o activitate stabila si aproximativ 30 de angajati. Afacerea s-a dezvoltat rapid : la sfarsitul anului 1995 compania avea un portofoliu de 3 produse, iar canalul sau de distributie includea in cea mai mare parte vestul tarii, dar si Bucurestiul.

In 1996 JOE IBC s-a mutat in locatia actuala si a inceput sa-si vanda produsele nu doar la nivel national, ci si in Germania. La sfarsitul anului 1997 compania era o organizatie cu o structura completa la nivel de personal si cu departamente ce acopereau toata piata interna si exportau in alte 16 tari. In anul 1999, cand proprietarii JOE IBC au decis sa vanda afacerea unei companii multinationale cu traditie in industria dulciurilor - pe langa alte produse - aceasta era deja un lider pe piata romaneasca de napolitane si avea peste 400 de angajati.

In prezent, portofoliul Nestle Romania include: cafea (NESCAFEAz Red Cup, NESCAFEAz Brasero, NESCAFEAz Gold, NESCAFEAz Montego, NESCAFEAz 3in1, NESCAFEAz Frappe, NESCAFEAz Cappuccino), bauturi calde (Nestle Choco), cacao instant (NESQUIKAz), sirop cu gust de ciocolata (NesquikAz sirop), napolitane (JOE, NESQUIKAz), batoane de ciocolata (LION, KIT KAT, JOE Crunch), baza pentru mancaruri MAGGI Appetit, condimentul universal MAGGI SECRETUL GUSTULUI, cuburi si supe MAGGI, MAGGI Recipe Mix, MAGGI Ready Made Pasta, mustar MAGGI Moments, alimente pentru sugari, cereale, piureuri, sucuri si biscuiti pentru sugari, cereale pentru mic dejun (NESQUIKAz, CHOCAPIC, CINI MINIS, CHEERIOS, COOKIE CRISP, FITNESS, CORN FLAKES, GOLD FLAKES, MUSLI), batoane de cereale (NESQUIKAz, CHOCAPIC, FITNESS) si hrana pentru animale de companie (PURINA, PRO PLAN, GOURMET, CAT CHOW, DOG CHOW, FRISKIES, DARLING).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.