Studiu de caz - etica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Liceu

In cadrul diviziei sport, se doreste aducerea unor noi tipuri de pantofi sport de la un furnizor care importa produse recunoscute in acest domeniu, valoarea acestui contract ridicandu-se la o suma mare. Dupa terminarea licitatiei, si eliminarea ofertelor necorespunzatoare, se disting doua firme furnizoare care au o oferta foarte asemanatoare din punctul de vedere al calitatii produselor si din pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studiu de caz - etica

In cadrul diviziei sport, se doreste aducerea unor noi tipuri de pantofi sport de la un furnizor care importa produse recunoscute in acest domeniu, valoarea acestui contract ridicandu-se la o suma mare. Dupa terminarea licitatiei, si eliminarea ofertelor necorespunzatoare, se disting doua firme furnizoare care au o oferta foarte asemanatoare din punctul de vedere al calitatii produselor si din punctul de vedere al retururilor si al termenelor de plata iar diferenta de pret dintre cele doua game de produse este nesemnificativ diferentiata. Este vorba de firma S.C. X S.A. care importa pantofi sport Asics si firma S.C Y SRL care importa pantofi sport Diadora.

Firmele stiu de aceasta egalitate intre ele, vazand preturile ofertate de celalalt distribuitor (aceste doua firme sunt concurente pe piata pantofilor sport, ambele firme stiind ca produsele lor sunt foarte asemanatoare calitativ). In acest context managerul de vanzari al firmei X invita la o intalnire de afaceri pe managerul de achizitii in cadrul divizie sport Metro si toata echipa sa. Dupa o cina la un restaurant foarte luxos inchiriat in intregime, reprezentantii firmei X ofera cadouri tuturori angajatilor Metro participanti la cina, constand in echipament sportive Asics (in principal mai multe modele de pantofi sport) spunandu-le ca astfel ii vor ajuta sa-si dea seama de calitatea produselor Asics si ca vor reusi sa ia decizia cea mai buna cand vor alege noul furnizor de pantofi sport.

La sfarsitul intalnirii, managerul de achizitii Metro descopera ca managerul de vanzari al firmei X este un om de incredere si foarte profesionist, iar ca intre cei doi se poate inchega o foarte buna colaborare de afaceri si poate chiar o prietenie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.