Studii privind stabilirea strategiei de mentenanta a automobilelor din dotarea trupelor de pompieri

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Complexitatea problemei consta in faptul ca aceasta prezinta mai multe componente dintre care cele mai importante sunt de natura manageriala, organizationala si institutionala, economico-financiara, tehnologica si de pregatire a personalului.Managementul mentenantei produselor si utilajelor complexe a cunoscut abordari teoretice si indeosebi practice diverse. S-a inceput cu realizarea unor interve[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Studii privind stabilirea strategiei de mentenanta a automobilelor din dotarea trupelor de pompieri

Complexitatea problemei consta in faptul ca aceasta prezinta mai multe componente dintre care cele mai importante sunt de natura manageriala, organizationala si institutionala, economico-financiara, tehnologica si de pregatire a personalului.Managementul mentenantei produselor si utilajelor complexe a cunoscut abordari teoretice si indeosebi practice diverse. S-a inceput cu realizarea unor interventii atunci cand au aparut defectarile, procedeu inca utilizat si in prezent mai ales de catre persoanele fizice.

Apoi au aparut interventiile planificate, mai ales in cazul organizatiilor mari si la produse foarte scumpe, procedeu care este utilizat si in prezent. Apoi s-a ajuns la o imbinare nuantata a interventiilor planificate si a celor predictibile, acestea din urma fiind stabilite in baza unor diagnosticari complexe si de regula planificate. Oricare procedeu este utilizat, scopul general este acelasi; obtinerea unei stari de operativitate corespunzatoare in timp cat mai scurt si cu eforturi economice si umane cat mai reduse.

Impacarea acestor deziderate, de natura contradictorie, este posibila doar printr-un management inteligent, bine organizat si riguros. In prezenta lucrare sunt avute in vedere unele elemente ale dezideratelor mentionate.Prezenta teza de doctorat este structurata pe 10 capitole. In cadrul ei sunt prezentate elementele principale ale stadiului actual cunoscut in domeniu, elementele teoretice necesare tratarii subiectului propus, cat si problematica achizitiei si prelucrarii datelor experimentale aferente cu produse software actuale si performante. Practic lucrarea este compusa din doua parti.

In prima parte (teoretica; ss2-5) este prezentat stadiul actual privind mentenanta autospecialelor de stins incendii in cadrul reglementarilor existente, analiza tehnica si economica a procesului si sunt propuse modalitati si reglementari noi in domeniu. In partea doua (experimentala; ss6-9) se prezinta o modalitate de diagnosticare a starii tehnice a motorului de tractiune a autospecialei avand in vedere demarajul acesteia in etajul 2, cu plecarea de pe loc, cu masurarea timpului in care este parcurs un anumit spatiu, marcat in prealabil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.