Structured Query Language

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Una dintre cele mai puternice caracteristici ale SQL, este capacitatea de grupare (organizare) si manipulare a datelor din mai multe tabele. Folosind functia JOIN din SQL, puteti proiecta tabele mai mici si mai amanuntite (specifice), care sunt mult mai usor de intretinut.Interogarea de mai sus produce acelasi numar de comparatii ca si jonctiunea a doua tabele de cate linii are baza de date cursva[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structured Query Language

Una dintre cele mai puternice caracteristici ale SQL, este capacitatea de grupare (organizare) si manipulare a datelor din mai multe tabele. Folosind functia JOIN din SQL, puteti proiecta tabele mai mici si mai amanuntite (specifice), care sunt mult mai usor de intretinut.Interogarea de mai sus produce acelasi numar de comparatii ca si jonctiunea a doua tabele de cate linii are baza de date cursvalutar.Acest tip de jonctiune ar putea fi util pentru verificarea corectitudinii interne a datelor.Folosirea cuvintelor cheie EXISTS, ANY si ALL nu este chiar atat de limpede pentru un observator oarecare.

EXISTS preia o subinterogare ca argument si returneaza valoarea TRUE daca subinterogarea returneaza ceva si, respectiv, valoarea FALSE daca setul de rezultate este nul.Dimensiunea datei introduse trebuie sa fie mai mica de cat dimensiunea coloanei.De exemplu, un sir de 80 de caractere nu poate fi adaugat intr-o coloana de 40 de caractere.
Localizarea datei in lista VALUES trebuie sa corespunda locatiei din lista de coloane in care este adaugata.
Instructiunea select nu poate selecta linii din tabelul care a fost inserat.

Numarul de coloane din instructiunea INSERT INTO trebuie sa fie egal cu numarul de coloane returnate de instructiunea SELECT.
Tipurile de date ale coloanelor din instructiunea INSERT INTO trebuie sa fie acelasi cu tipurile de date ale coloanelor returnate de instructiunea SELECT.Proiectarea corecta a unei baze de date este extrem de importanta pentru succesul aplicatiei dumneavoastra. In mod esential, normalizarea este procesul de "spargere" a datelor dumneavoastra in componente separate in vederea reducerii duplicatelor.Sunt mai multe niveluri de normalizare, fiecare dintre ele reducand repetitia datelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.