Structura si evolutia ecosistemelor

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.86

nivel: Facultate

In afara de aceste unitati structurale, in ecosisteme se formeaza si unitati structurale cu o perioada de existenta scurta, intamplatoare. Este vorba desprebiochoriile si merocenozele. Acestea sunt parti structurale ale ecosistemului, locuride concentrare a substantei vii, care se formeaza acolo unde apar in mod trecatorconditii abiotice mai favorabile de existenta, ascunzisuri bune, cantitati mar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura si evolutia ecosistemelor

In afara de aceste unitati structurale, in ecosisteme se formeaza si unitati structurale cu o perioada de existenta scurta, intamplatoare. Este vorba desprebiochoriile si merocenozele. Acestea sunt parti structurale ale ecosistemului, locuride concentrare a substantei vii, care se formeaza acolo unde apar in mod trecatorconditii abiotice mai favorabile de existenta, ascunzisuri bune, cantitati mari de
hrana.Consortiul reprezinta reunirea mai multor bioskene. Cand nucleul central alconsortiului este o planta in jurul ei se stabilesc o serie de consumatori primari,secundari si tertiari.

Pe aceeasi arie trofica exista mai multe mecanisme din diverse
specii, mai multe bioskene. Ele se influenteaza reciproc si nu pot supravietui unafara alta. (ex: un stejar ca individ biologic reprezinta un consortiu)1.Structura verticala depinde de variatia pe verticala a factorilor ecologici si departicularitatile de crestere ale populatiilor dominante din ecosistem. Structura peverticala este studiata atat la nivel suprateran cat si subteran (fig. 11.1. si 11.2).
Cu exceptia formatiunilor lichenilor care formeaza vegetatia tundrei si a unorformatiuni din stepe care cresc in conditii vitrege de viata, toate ecosistemeleposeda o stratificare pe verticala.

Aceasta este foarte bine reprezentata intr-un
ecosistem forestier. Astfel, intrucat conditiile de mediu variaza pe verticala vomintalni 4 straturi principale: muschi si licheni, formatiuni erbacee, arbusti si arbori.In cadrul fiecarei categorii se intalnesc mai multe subdiviziuni. Speciile deconsumatori sunt dispuse si ele pe verticala datorita conditiile concrete de mediu.
Stratificarea subterana corespunde sistemului radicular al diferitelor componente ale populatiei vegetale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.