Structura ochiului

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.71

nivel: Liceu

Ca afectiuni corneea poate sa isi piarda transparenta sau curbura ei poate sa devina iregulata. Afectiune ce poarta numele de keratoconus.
Irisul are forma de inel si este colorat. Este componenta care da culoarea ochiului si difera de la om la om. Irisul isi modifica suprafata modificand diametrul orificiului interior numit pupila si care dozeaza cantitatea de lumina ce intra in ochi. Ir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura ochiului

Ca afectiuni corneea poate sa isi piarda transparenta sau curbura ei poate sa devina iregulata. Afectiune ce poarta numele de keratoconus.
Irisul are forma de inel si este colorat. Este componenta care da culoarea ochiului si difera de la om la om. Irisul isi modifica suprafata modificand diametrul orificiului interior numit pupila si care dozeaza cantitatea de lumina ce intra in ochi. Irisul imparte polul anterior in camera anterioara si camera posterioara.

Cristalinul este lentila ochiului avand forma biconvexa. Cu ajutorul cristalinului imaginea se formeaza pe retina indiferent de distanta la care priveste ochiul.Contribuie cu aproximativ 30% din puterea refractiva a ochiului avand o putere situata intre 15-20 de dioptrii in mod normal. Este situat in spatele irisului si in fata corpului vitros. Iar impreuna cu irisul formeaza camera anterioara a ochiului. Cristalinul este tinut in pozitia sa de fibre numite zonulii lui Zin care la capatul celalalt sunt prinse de corpul ciliar. Cu ajutorul carora cristalinul isi modifica suprafata pentru vederea la distanta sau aproape, proces numit acomodatie.

Cristalinul matur nu este hranit de vase de sange sau inervatii ci depinde in intregime de umoarea apoasa atat la hranire cat si la eliminarea deseurilor sale. Gradual cu inaintarea in varsta cristalinul devine rigid astfel isi pierde capacitatea de a acomoda.
Cristalinul este format din nucleu, cortex, epitelui subcapsular si capsula. Nucleul este partea centrala a lentilei, cortexul este un material moale ce inconjoara nucleul iar capsula este un saculet din membrana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.