Structura moleculara

3x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.90

nivel: Facultate

prin spectrul de emisie atomica.
-Elementele dispar numai prin reactii nucleare.
-Moleculele substantelor simple nu pot fii descompuse in alte molecule simple,pe cand amestecurile si combinatiile se pot separa in mai multe substante diferite.
-Un sistem chimic contine una sau mai multe substante simple sau combinatii.Aceste substante isi modifica masa [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura moleculara

prin spectrul de emisie atomica.
-Elementele dispar numai prin reactii nucleare.
-Moleculele substantelor simple nu pot fii descompuse in alte molecule simple,pe cand amestecurile si combinatiile se pot separa in mai multe substante diferite.
-Un sistem chimic contine una sau mai multe substante simple sau combinatii.Aceste substante isi modifica masa prin formarea unor substante noi in cadrul unei reactii chimice : →lente (ruginirea fierului) sauUnde x,y,z sunt numere intregi (si nici pentru combinatiile anorganice)."

-Aparitia numerelor intregi indicate de aceasta lege corespunde nu numai la existenta atomilor,dar arata si o discontinuitate in proprietatile substantei,care nu se pot explica decat prin teoria cuantica a valentei.
-De fapt,aparitia pentru prima data a unor numere intregi si mici a fost observata in studiul simetriei geometrice a cristalelor,legata de simetria interna cristalina.

4)Legea combinarii in volume a gazelor(Gay Lussac,1805)
"Gazele suficient de departate de punctul critic si la presiuni relativ mici se combina intr-un raport simplu al volumelor lor;volumul combinatiei gazoase obtinute este in raport simplu cu volumele gazelor reactante"Trebuie sa se remarce ca numai metodele fizico-chimice au permis determinarea experimentala a numarului lui Avogadro
-Trebuie subliniat de asemenea ca in general numai metodele fizice si fizico-chimice permit determinarea maselor atomice si moleculare.
6)Legea periodicitatii elementelor (Mendeleev,1860)
Ete caracterizata in urmatoarele observatii:

a)Elementele aranjate in ordinea crescanda a maselor atomice prezinta o periodicitate a proprietatilor ,adica din opt in opt elementele se aseamana intre ele.
b)Valoarea masei atomice caracterizeaza elementul.De fapt trebuie sa se remarce ca aceasta observatie veche trebuia corectata deoarece elementul este caracterizat numai prin numarul atomic Z ,care corespunde cu sarcina + a nucleului.
c)Se poate prevedea descoperirea multor elemente necunoscute(in 1860)Apoi aceste elemente au fost descoperite si au confirmat perfect observatiile si prevederile lui Mendeleev.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.