Structura interna a pamantului

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.93

nivel: Facultate

1)directe- pina la adincimea de 20 km - studiul afloriment de roci, materiale din sonde, sectiuni geologice din mine, formatiuni de roci montane, observari in tipul eruptiei vulcanilor.
2)indirecte (geofizice)- metoda seismica bazata pe caracterul propagarii undelor seismice.Unde seimice: a) longitudinale P- se propaga in medii solide si lichide b)transversale S- se propaga doar in medii so[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura interna a pamantului

1)directe- pina la adincimea de 20 km - studiul afloriment de roci, materiale din sonde, sectiuni geologice din mine, formatiuni de roci montane, observari in tipul eruptiei vulcanilor.
2)indirecte (geofizice)- metoda seismica bazata pe caracterul propagarii undelor seismice.Unde seimice: a) longitudinale P- se propaga in medii solide si lichide b)transversale S- se propaga doar in medii solide.
Scoarta terestra: Oceanica, continentala

Scoarta terestra- invelisul solid al Pamintului format din roci magmatice, metamorfice, sedimentare cu grosimi de 10-15km sub oceane si 35-80km sub continente.
Crustala- Sector al crustei care poseda proprietati geologice si geofizice similare.
Scuturi- cele mai stabile elemente ale scoartei terestre de tip continental constituite din roci cristaline, unde cuvertura de roci sedimentare lipseste sau are o grosime redusa.
Placi- elemente stabile ale s.t. de tip continental formate din fundament cristalin si o cuvertura de roci sedimentare cu o grosime de 3-5 km.

Catene orogenice- structuri alungite constituite din roci sedimentare si metamorfice, strabatute de intruziuni magmatice.
Rifturi continentale- zone active tectonice sub forma unor roci tectonice largi 30-70 km latime si lungi de sute de km repezentind grabene uriase.
Crusta continentala- un loc de tranzitie de la crusta continentala la cea oceanica caracteristica pentru regiunile periferice ale continentelor, arcurilor insulare, zonelor de self.
Crusta oceanica- caracteristica pentru fundul oceanului cu o grosime de 5-12 km, unde lipseste patura de granit

Fose oceanice- depresiuni adinci (5-10 km) situate la periferia continentelor sau arcuri insulare active tectonic, manifestindu-se vulcanismul si procese seismice, unde au loc procese de subductiea placii oceanice sub cea continentala.
Dorsale medio oceanice- lanturi muntoase subacvatice ce se formeaza la hotarul dintre placile litosferice, active din punct de vedere tectonic.
Depresiuni marine periferice- sint situate intre un continent si un arc insular(m. Japoniei- intre Asia si i.Japoniei) sau intre doua arcuri insulare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.