Structura conducerii BIRD

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.85

nivel: Facultate

Principiile de organiz si funct a BIRD au in vedere pe de- o parte necesitatea sprijinirii tarilor membre in dezv cu fonduri care sa le stimuleze dezv ec, iar pe de alta parte impune acestora utilizarea eficienta a fondurilor puse la dispozitie. Daca ar prevala functia de ajutor in activit bancii, s-ar inregistra pierderi; daca s-ar pune accentul pe functia de institutie financiara in sensul orien[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura conducerii BIRD

Principiile de organiz si funct a BIRD au in vedere pe de- o parte necesitatea sprijinirii tarilor membre in dezv cu fonduri care sa le stimuleze dezv ec, iar pe de alta parte impune acestora utilizarea eficienta a fondurilor puse la dispozitie. Daca ar prevala functia de ajutor in activit bancii, s-ar inregistra pierderi; daca s-ar pune accentul pe functia de institutie financiara in sensul orientarii resuselor spre investitii rentabile, s-ar avea un impact mai scazut aupra tarilor in dezv.

Valoarea imprum pe care le acorda este limitata la multiplicatorul 1a"Z1 in sensul ca datioriile curente ale tarilor membre nu pot depasi capitalul subscris; aceasta confera BIRD- ului o siguranta ce o tine departe de riscurile ce pot interveni in cazul unor banci care- si angajeaza capit in proportie prea mare in imprumuturi.
Principalul obiectiv al BIRD este finantarea cresterii ec in tarile in dezvoltare pe baza de proiecte de investitii. In principal, beneficiare ale acestor imprum sunt tarile in dezv pt realiz de investitii in anumite sectoare importante (agricultura, energie, transporturi, industrie).

BIRD nu acorda imprum pt obiective de ordin politic sau militar si nici pt a facilita exp unar tari dezv. Pt ca aceste credite sa stimuleze dezv ec a tarilor ramase in urma, BIRD- ul coopereaza strans cu aceste tari, ele trebuind sa subscrie la eforturile financiare ale sale; din acest motiv, acordarea imprum se face cu respectarea unor cond riguroase:BIRD- ul este un furnizor de credite exigent; indeplinirea conditiilor prezentate este atestata de expertii sai care examineaza aspectele ec, tehnice, comerciale, financiare ale acestor proiecte; finantarea are la baza proiecte cu un grad de rentabilitate acceptabil.

Pt realiz proiectelor, banca are oferte internat concurentilor si organizeaza licitatii in vederea realizarii acestora; acordarea creditelor se face prin achitarea directa a sumelor datorate realiz proiectelor de investitii si nu prin remiterea catre tara beneficiara. Criteriul de referinta in functie de care se admite la imprumut o tara este PNB/loc. Tinand cont de evol inflatiei, nivelul initial a fost de 1000 USD pt ca in prezent acesta sa ajunga la 3000 USD. In acelasi timp, tarile pt care acest indicator devenea mai mare erau excluse; aceasta operatiune se numeste reclasare; totodata, pt ca o tara sa poata avea acces la imprum, trebuie sa fie considerata solvabila, sa atinga un anumit nivel de dezvec.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.