Structura celulei si componentele ei cu functie ereditara

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cunostintele acumulate au permis identificarea materialului genetic, descoperirea mecanismului de transmitere a genelor de la o celula la alta, de la un organism la altul si modul cum se realizeaza recombinarea genetica.Inventia microscopului in secolul al XVII - lea a deschis o noua era in cercetarea structurilor materiei vii. Astfel in 1665, fiz. engl. R. Hooke, cu ajutorul microscopului descope[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura celulei si componentele ei cu functie ereditara

Cunostintele acumulate au permis identificarea materialului genetic, descoperirea mecanismului de transmitere a genelor de la o celula la alta, de la un organism la altul si modul cum se realizeaza recombinarea genetica.Inventia microscopului in secolul al XVII - lea a deschis o noua era in cercetarea structurilor materiei vii. Astfel in 1665, fiz. engl. R. Hooke, cu ajutorul microscopului descopera celula. In anul 1831 R..Brown cercetand celulele din epiderma plantelor Orchideae, descopera nucleul.

Pe baza datelor acumulate despre celula, bot. Schleiden (1838) si zoologul Schwann (1839) elaboreaza teoria celulara, potrivit careia celula este unitatea structurala a materiei vii.
In ultimele decenii, mijloacele moderne de cercetare au contribuit la mari descoperiri in domeniul citologiei. Pentru studiul celulei se foloseste astazi microscopul cu contrast de faza fluorescent, electronic si microscopul cu raze ultraviolete. Se obtin astfel imagini marite pana la cateva sute de mii de ori.

Pentru a rezolva problemele pe care le ridica citologia se face apel la chimie, fizica, fiziologie; genetica utilizand astfel descoperirile citologice pentru rezolvarea mecanismelor ereditatii. Asa cum s-a mai aratat, din colaborarea dintre genetica si citologie s-a nascut un domeniu nou citologia. Celula este unitatea morfo-functionala elementara a oricarui organism procariot sau eucariot si constituie primul nivel de organizare a materiei vii, capabil de autoreglare, autoconservare si autoreproducere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.