Structura bilantului in Romania - studiu de caz

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inregistrarile contabile reflecta existenta si miscarea fiecarui element de activ si pasiv prin intermediul conturilor. Aceste elemente patrimoniale sunt apoi sintetizate dupa anumite criterii, pentru a constitui un tot unitar, cu scopul de a facilita cunoasterea situatiei economico-financiare. Acest proces se realizeaza la anumite perioade de timp cu ajutorul unui procedeu specific metodei contab[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Structura bilantului in Romania - studiu de caz

Inregistrarile contabile reflecta existenta si miscarea fiecarui element de activ si pasiv prin intermediul conturilor. Aceste elemente patrimoniale sunt apoi sintetizate dupa anumite criterii, pentru a constitui un tot unitar, cu scopul de a facilita cunoasterea situatiei economico-financiare. Acest proces se realizeaza la anumite perioade de timp cu ajutorul unui procedeu specific metodei contabilitatii si anume BILANTUL.

Bilantul contabil reprezinta documentul oficial de gestiune al unitatilor patrimoniale si al persoanelor fizice care au calitatea de comerciant si asigura, dupa cum prevede legea, formarea unei imagini fidele, clare si complete privind patrimoniul, situatia financiara si rezultatele obtinute.Bilantul constituie, de asemenea, un instrument foarte important in procesul de fundamentare a deciziilor privind dirijarea activitatii curente si mai ales a celei de perspectiva.

Prin intermediul conturilor se reflecta existenta fiecarui element patrimonial de activ sau pasiv in parte, iar cu ajutorul bilantului, care este un procedeu de generalizare a datelor din conturi, se reflecta patrimoniul in totalitatea lui, cu structura sa de activ si pasiv.Obiectivul fundamental al contabilitatii este prezentarea de situatii financiare periodice, conturi anuale sau documente de sinteza, care formeaza un tot unitar si care trebuie sa ofere o imagine fidela a patrimoniului, a situatiei financiare si a rezultatelor unitatii patrimoniale in scopul furnizarii de informatii utile ansamblului de utilizatori pentru luarea de decizii economice.

Pentru realizarea obiectivului contabilitatii, bilantul contabil a fost proiectat ca un document de sinteza complex alcatuit din urmatoarele componente: bilantul propriu-zis, contul de profit si pierdere, anexa la bilant, si raportul de gestiune.Toate acestea necesita o munca laborioasa pentru completare, intrucat exista un volum mare de informatii care trebuie analizate si valorificate pentru a oferi o imagine cat mai clara a patrimoniului la un moment dat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.