Stres

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cel mai important lucru pe care-1 pot face chiar acum este sa ma relaxez."Trebuie sa constientizati aceste ganduri, sustine dr. Miller, pentru ca numai astfel starea mintala care cauzeaza stresul se schimba automat. Daca recitati incantatia, nu va mai ganditi la lucrul care v-a cauzat neplacerea. Folositi afirmatii. Memorati cateva afirmatii pe care sa le repetati cand va simtiti atacat de stres, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stres

Cel mai important lucru pe care-1 pot face chiar acum este sa ma relaxez."Trebuie sa constientizati aceste ganduri, sustine dr. Miller, pentru ca numai astfel starea mintala care cauzeaza stresul se schimba automat. Daca recitati incantatia, nu va mai ganditi la lucrul care v-a cauzat neplacerea. Folositi afirmatii. Memorati cateva afirmatii pe care sa le repetati cand va simtiti atacat de stres, va sfatuieste dr. Miller. "Nu trebuie sa fie complicaAZte. Simpla intonare a unor propozitii precum AİPot face fata situatiei>> sau AİStiu mai multe despre acest lucru decat oricine altcineva de aici>> are efect.

" Acest demers va indeparteaza de reflexul animalic la stres alimentat cu adrenalina, "frica-fuga-forta" -- respiratie rapida, gura uscata, maini reci sau transpirate, palpitatii, o agitatie a intestinelor -- si puteti obtine o reacAZtie a intelectului, acea parte a dvs. care poate cu adevarat sa faca fata starii de criza, in plus, in acest fel va linistiti. Numarati pana la 10. Simplul refuz de a reactiona imediat la stres il poaAZte dezamorsa, observa dr. Nathan. Facandu-va un obicei din a va opri si a va relaxa fie si numai cateva secunde inainte de a reactiona la intreruperi de rutina survenite in cursul zilei, puteti schimba radical modul in care traiti stresul.

De exemplu, cand suna telefonul inspirati profund. Apoi, cand exAZpirati, imaginati-va ca sunteti moale ca o papusa de carpa. "Unul din avanAZtajele pe care o astfel de pauza vi le confera este senzatia ca sunteti stapan pe situatie", observa dr. Nathan. "Senzatia de stapanire a situatiei este, in general, mai putin stresanta decat cea a pierderii controlului.Formati-va obiceiul de a recurge la relaxari rapide in pauza de dinainAZte de a raspunde la telefon. Oprirea deliberata este uri tranchilizant instanAZtaneu."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.