Strategii si tactici de pret pe piata mobila

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.85

nivel: Facultate

De lafunctia de baza de a efectua apeluri si de a fi apelat, telefonul mobil semodernizeaza pe an ce trece, astfel incit inovatiile din industria producatoare detelefoane mobile au dus la transformrea dorintelor consumatorilor in nevoi,celularul devenind un accesoriu indispensabil pentru fiecare. Pina in prezentnumarul persoanelor care poseda telefon mobil a crescut exploziv, astfel a crescutcerer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii si tactici de pret pe piata mobila

De lafunctia de baza de a efectua apeluri si de a fi apelat, telefonul mobil semodernizeaza pe an ce trece, astfel incit inovatiile din industria producatoare detelefoane mobile au dus la transformrea dorintelor consumatorilor in nevoi,celularul devenind un accesoriu indispensabil pentru fiecare. Pina in prezentnumarul persoanelor care poseda telefon mobil a crescut exploziv, astfel a crescutcererea la fel si oferta, respectiv a crescut si numarul de operatori, ceea ce a condusla cresterea numarului de vinzari pe piata de telefonie mobila.

Timp de un an, cea mai importanta crestere a bazei de utilizatori, in comparatie cu finele tr.1 2012, - de 22,96 mii - a fost inregistrata de S.A."Orange Moldova" si a constituit 102,2 mii utilizatori. Numarul utilizatorilor S.A."Moldcell" a crescut cu 22,65 mii si a constituit 61,0 mii utilizatori, iar a S.A."Moldtelecom" - cu 11,1 mii si a constituit 37,8 mii utilizatori (Figura 19).Portabilitatea numerelor de telefonie mobila, care va fi posibila incepand cu data de 1 iulie, poate constitui, fara indoiala, un prilej de reconfigurare a pietei respective.

Companiile de pe aceasta piata, in strategiile lor de marketing vor trebui sa tina cont de faptul, ca clientii nu mai sunt legati de operator din motiv ca nu vor sa-si piarda numarul de telefon. Aici in prim plan vin ofertele. Iar cei mai generosi la acest capitol sunt fara indoiala cei de la Unite .

Strategia de pret presupune coordonarea unor decizii interdependente de marketing si financiare, concentrate in special pe gestionarea costurilor, a reactiilor la pret ale consumatorilor si ale concurentilor de pe o anumita piata, in vederea atingerii unor obiective comune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.