Strategii si tactici de negociere

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Scopurile pe care le urmaresc partile interesate sint configurate in strinsa relatie cu obiectul supus negocierii. Ele sint determinate in buna masura de tipul de negociere care urmeaza sa fie angajata si de natura obiectului supus negocierii. Fiecare parte poate urmari sa isi adjudece in totalitate obiectul supus negocierii sau doar partial. In unele situatii, obiectul supus negocierii, pentru ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii si tactici de negociere

Scopurile pe care le urmaresc partile interesate sint configurate in strinsa relatie cu obiectul supus negocierii. Ele sint determinate in buna masura de tipul de negociere care urmeaza sa fie angajata si de natura obiectului supus negocierii. Fiecare parte poate urmari sa isi adjudece in totalitate obiectul supus negocierii sau doar partial. In unele situatii, obiectul supus negocierii, pentru care se declara interese, poate constitui doar un pretext pentru una dintre parti, care urmareste interese secundare sau colaterale in acea actiune.

De multe ori, partile isi stabilesc scopuri care apartin mai mult mediului de negociere in care este plasat obiectul si mai putin obiectul insusi. Vorbind despre mijloace, trebuie avute in vedere si infrastructura de comunicatii sau sistemele informationale la care se apeleaza.Caile, modalitatile, mijloacele de actiune sint de cele mai multe ori declarate in mod public si reprezinta cai si modalitati recunoscute de comunitatea carora le apartin partile sau de mediul in care apare obiectul supus negocierii.

Atunci cind se proiecteaza planul general de actiune in negociere, trebuie avute in vedere si cai alternative de actiune sau modalitati de repliere in cazul in care planul general trebuie revizuit rapid, in chiar timpul negocierii. Proiectarea mai multor cai de ajungere la acelasi scop denota o strategie mai puternica si mai bine articulata.
Pentru a realiza aceste aspecte, recurgerea la negociatori profesionisti pentru sustinerea intereselor partilor reprezinta in sine alegerea celui mai bun mijloc de actiune.

Negociatorii experimentati vor putea elabora mai multe variante de actiune, vor putea combina cu mai multa eficienta resursele puse la dispozitie pentru atingerea scopului cerut.
In acelasi timp, trebuie remarcat ca recurgerea la mijloace neacceptate de comunitate poate conduce la descalificarea partii care le foloseste, chiar daca negocierea este una fara arbitraj. Partea sau negociatorii care folosesc in negocieri modalitati sau mijloace condamnabile isi pierd creditul si nu mai sint acceptati la alte astfel de procese.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.