Strategii si politici regionale

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Masuri macroeconomice: politica bugetara, politica monetara, contingentarea importurilor, asistenta temporara acordata unor regiuni, prime pentru productia locala.Masurile microeconomice: vizeaza in mod esential repartizarea resurselor, fiind capabile sa influenteze direct comportamentul agentilor economici. Scopul lor primordial este solutionarea aspectelor pe care le ridica somajul structural. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii si politici regionale

Masuri macroeconomice: politica bugetara, politica monetara, contingentarea importurilor, asistenta temporara acordata unor regiuni, prime pentru productia locala.Masurile microeconomice: vizeaza in mod esential repartizarea resurselor, fiind capabile sa influenteze direct comportamentul agentilor economici. Scopul lor primordial este solutionarea aspectelor pe care le ridica somajul structural.
Optiunile lor graviteaza in jurul problemei redistriburii: fie a fortei de munca, fie a capitalului, fie a celor doi factori in acelasi timp. Vor rezulta masuri si politici corespunzatoare unei:

Stimulentele financiare cuprind: prime si subventii pentru investitii, prime de transfer, acordarea unor imprumuturi in conditii avantajoase, acordarea unor facilitati pentru achizitionarea sau inchirierea terenurilor, scutirea de la plate taxelor vamale, scutirea sau reducerea unor taxe si impozite, acordarea de tratamente preferentiale in adjudecarea unor segmente ale pietei publice, acordarea unor autorizaTii speciale privind regimul de amortizare.

Masurile de compensare se refera la eliminarea sau diminuarea unor costuri suplimentare determinate de localizarea activitatilor intr-un anumit spatiu. Din aceasta grupa de masuri fac parte: ajutoarele acordate pentru reducerea cheltuielilor de exploatare, subventii pentru cheltuielile cu mana de lucru, acordarea unor indemnizatii suplimentare lucratorilor din anumite zone, prime pentru fiecare loc de munca direct creat, subventii pentru sustinerea unor masuri de protectie sociala, ajutore acordate pentru sprijinirea mobilitatii si a reinstalarii fortei de munca, ajutoare pentru formarea profesionala a lucratorilor, subventii pentru transport si alte servicii publice.
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.