Strategii pentru o dezvoltare spatiala integrata in spatiul european, dunarean si adriatic

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Toti partenerii care au contribuit la elaborarea documentului au fost constienti de faptul ca aceasta cooperare este inca intr-o faza initiala. Acest proiect nu a avut drept scop prezentarea ca rezultat a unui plan cuprinzator de actiune pentru politicile de dezvoltare spatiala in zona CADSES. Tinand seama de heterogenitatea si diversitatea zonei, constientizarea sarcinilor si posibilitatilor pent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii pentru o dezvoltare spatiala integrata in spatiul european, dunarean si adriatic

Toti partenerii care au contribuit la elaborarea documentului au fost constienti de faptul ca aceasta cooperare este inca intr-o faza initiala. Acest proiect nu a avut drept scop prezentarea ca rezultat a unui plan cuprinzator de actiune pentru politicile de dezvoltare spatiala in zona CADSES. Tinand seama de heterogenitatea si diversitatea zonei, constientizarea sarcinilor si posibilitatilor pentru o dezvoltare spatiala integrata trebuie sa stea la baza oricarei initiative comune.

Cu toate acestea, toti participantii au fost constienti de faptul ca, o serie de decizii cu impact spatial semnificativ trebuie luate acum sau in viitorul apropiat. Din aceasta cauza, in paralel cu elaborarea unei baze de intelegere reciproca, este inevitabila elaborarea unor propuneri si optiuni pentru punerea in aplicare a politicilor regionale, precum si a unor politici sectoriale relevante.

Optiunile politice si recomandarile privind masurile concrete prezentate in documentul VISION sunt general-orientative, ele neavand caracter obligatoriu. Cu cat este mai inalt nivelul autoritatilor si cu cat este mai mare numarul tarilor care sunt de acord si sprijina obiectivele si propunerile importante ale documentului, cu atat sunt mai multe sanse pentru luarea lor in consideratie si implementarea lor.
(16) Teritoriul cuprins in zona CADSES (denumit in continuare zona VISION) are o suprafata de 1.618.000 km2, si o populatie de 197 milioane.

Acesta reprezinta 7% din teritoriul Europei (23,4 % daca nu luam in calcul Rusia) si 26,5 % din populatia continentului. Se intinde pe teritoriul a 18 tari europene, 13 cu tot teritoriul lor (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Macedonia, Moldova, Romania, Slovacia, Slovenia, Iugoslavia) si cinci cu parti din teritoriul lor (Austria, Germania, Italia, Polonia si Ukraina).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.