Strategii pe piete mature si in declin

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Crearea cresterii in industrii mature. Prezumtia asociata situatiilor fara perspective aparente de crestere este aceea ca firmele au exploatat complet potentialul pietei. Daca aceasta prezumtie nu este reala, apar oportunitati deosebite pentru firma care descopera posibilitatile de crestere si preia initiativa. Revitalizarea unei ramuri mature se poate realiza prin: 1) piete noi, 2) produse noi, 3[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii pe piete mature si in declin

Crearea cresterii in industrii mature. Prezumtia asociata situatiilor fara perspective aparente de crestere este aceea ca firmele au exploatat complet potentialul pietei. Daca aceasta prezumtie nu este reala, apar oportunitati deosebite pentru firma care descopera posibilitatile de crestere si preia initiativa. Revitalizarea unei ramuri mature se poate realiza prin: 1) piete noi, 2) produse noi, 3) utilizari noi, 4) stimulare guvernamentala, 5) cresterea unor nise de piata si 6) revitalizarea activitatii de marketing.

Piete noi. Una dintre posibilitatile de crestere consta in mutarea pe o piata cu un potential ridicat, dar care fie nu a fost educata pentru folosirea produsului in cauza, fie ca nici o firma nu a luat-o in considerare, fie ca pretul nu a fost potrivit. De exemplu, piata produselor cosmetice in Romania pare a fi una matura; si totusi, ce potential de crestere exista prin educarea persoanelor din mediul rural? O varianta asemanatoare o constituie extinderea pe piete externe. Astfel, aparatura electronica de varf migreaza din tarile dezvoltate, atunci cand pietele lor se maturizeaza, spre cele mai putin dezvoltate.

Produse noi. De multe ori, o industrie stagnanta poate fi inviorata de un produs care marcheaza un salt tehnologic, uzeaza moral generatia existenta si accelereaza ciclul de inlocuire. Aparitia televizoarelor color, a celor stereofonice si, probabil, a celor cu imagine tridimensionala conduc la revigorarea vanzarilor pentru aceste aparate. CD-playerele accelereaza inlocuirea casetofoanelor s.a.
Utilizari noi. Uneori, o utilizare noua poate genera crestere. Astfel de solutii pot fi aflate prin analizarea modului de folosire a produsului de catre clientii actuali.

Revitalizarea activitatii de marketing. O clasa de produse poate fi inviorata printr-o viziune noua de marketing, respectiv prin repozitionare, prin schimbarea canalelelor de distributie, prin modificarea structurii gamei de preturi, prin modificarae ambalajului, adica prin "lifting comercial".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.