Strategii de restructurare

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Prin strategia de restructurare ar trebui sa se urmareasca Asi ameliorarea managementului intreprinderii, uAsurandu-se pe acesta baza privatizarea ulterioara a intreprinderii.
Principalul obstacol in adoptarea cu succes a strategiei de restructurare la nivelul S.C. "IOR" S.A. il constituie faptul ca intreprinderea face parte din categoria "intreprinderilor strategice", adica acele intrepri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de restructurare

Prin strategia de restructurare ar trebui sa se urmareasca Asi ameliorarea managementului intreprinderii, uAsurandu-se pe acesta baza privatizarea ulterioara a intreprinderii.
Principalul obstacol in adoptarea cu succes a strategiei de restructurare la nivelul S.C. "IOR" S.A. il constituie faptul ca intreprinderea face parte din categoria "intreprinderilor strategice", adica acele intreprinderi care lucreaza pentru M.Ap.N. Asi M.I. DeAsi producyia speciala a intreprinderii s-a redus foarte mult, mari spayii productive Asi de depozitare sunt blocate.

In eventualitatea privatizarii problema se dovedeAste destul de dificila, deoarece statul doreAste sa pastreze un pachet considerabil de acyiuni - putand astfel sa pastreze puterea de decizie in aceasta direcyie, a producyiei speciale pentru armata.
Deci in primul rand, se impune clarificarea acestei situayii, situayie care reprezinta un aspect negativ in activitatea desfaAsurata de intreprindere in special datorita faptului ca statul nu contribuie cu fonduri financiare necesare intreprinderii pentru acoperirea cheltuielilor cu spayiile imobilizate de catre armata, iar un prim pas in cadrul strategiei de restructurare il reprezinta eliminarea pierderilor nejustificate.

Pentru a-Asi demonstra viabilitatea, strategia de restructurare va avea ca punct de referinya stabilirea unor obiective reale, mobilizatoare, stimulative. Ele trebuie sa alcatuiasca un sistem categorial ce coboara pana la nivelul postului, respectiv pana la obiectivele individuale.
Principalele obiective strategice sunt:
• Asigurarea unei dinamici a profitului de cel puyin 10-15% in fiecare din anii intervalului strategic (vizat pe 3 ani);
• CreAsterea ponderii firmei pe piaya interna Asi patrunderea pe alte pieye;
• Reproiectarea sistemului de management.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.