Strategii de marketing la o firma romaneasca

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.00

nivel: Facultate

In 1996 a fost fondata societatea AGROCLIP avand ca obiect de activitate producerea de pellete din cartofi. S.C. AGROCLIP S.A este o societate pe actiuni cu capital privat, aceasta a fost infiintata in 11 iunie 1996 avand sediul in judetul Brasov, municipiul Fagaras strada Hurezului nr. 2.Societatea este singura producatoare de pellete din Romania.Domeniile de activitate ale societatii sunt:
[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de marketing la o firma romaneasca

In 1996 a fost fondata societatea AGROCLIP avand ca obiect de activitate producerea de pellete din cartofi. S.C. AGROCLIP S.A este o societate pe actiuni cu capital privat, aceasta a fost infiintata in 11 iunie 1996 avand sediul in judetul Brasov, municipiul Fagaras strada Hurezului nr. 2.Societatea este singura producatoare de pellete din Romania.Domeniile de activitate ale societatii sunt:

-prelucrarea cartofului si conservarea produselor din cartofi;
-prelucrarea si conservarea legumelor si fructelor;
-fabricarea preparatelor dietetice;
-fabricarea altor produse alimentare (chips de cartof, produse extrudate expandate din fulgi de cartofi );
-comert cu ridicata cu fructe si legume;
-comertul cu amanuntul a fructelor si legumelor;

-alte tipuri de comert cu amanuntul a produselor alimentare, bauturi si produse din tutun in magazine specializate.Obiectul de activitate nu este limitativ el va putea fi extins sau restrans pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor.
Mediul de marketing- Macromediul de marketing -Societatea are ca obiective:
-modernizarea capacitatilor de productie;
-cresterea cifrei de afaceri si a masei nete a profitului in conditii de calitate totala;
-valorificarea maxima a potentialului tuturor salariatilor.

Un element major de importanta absoluta pentru societate la momentul actual il constituie tehnologia. Tinand cont de analiza diagnostic de mai sus, se poate concluziona ca aceasta societate, pentru a-si putea asuma responsabilitati pe pietele de desfacere, pentru a deveni performanta si viabila pe piata globala, transferul de tehnologie prezinta o importanta strategica, alaturi de care cercetarea-dezvoltarea, ca sector al societatii, se impune a se dezvolta puternic.

Micromediul de marketing: Toate firmele trebuie sa exercite functiunea de personal chiar daca nu exista un compartiment special creat pentru aceasta.Selectarea personalului se face pe baza unui interviu dat la sediul firmei, dupa ce cei care doresc un post de munca isi depun CV-urile. Interviul serveste unor scopuri bine definite ale societatii: selectia, evaluarea performantelor celor care doresc sa se angajeze.

Dupa angajarea candidatului se trece la elaborarea fisei postului pentru care s-a facut angajarea. Fisa postului este un instrument managerial deoarece serveste urmatoarelor scopuri: stabileste indatoririle si responsabilitatile postului, in asa fel incat oricui sa-i fie clar care sunt asteptarile pentru postul respectiv; precizeaza cunostintele, aptitudinile, abilitatile si alte calificari necesare ocuparii postului respectiv; existenta unor baze concrete si clare pentru compararea posturilor si determinarea nivelului de salarizare; sustinerea deciziilor de angajare, evaluare si promovare a angajatilor; asigurarea conformitatii cu legislatia in vigoare.

Principalele componente ale structurii organizatorice: postul, functia, ponderea ierarhica, compartimentul, nivelul ierarhic si relatiile organizatorice.

Fiecare post cuprinde o sfera de autoritati si responsabilitati care implica doua functii: functia de conducere si functia de executie. Functia de conducere are ca si caracteristica coordonarea unor subordonati. In aceasta grupa intra posturile de director general, contabil sef, inginer sef productie, sef serviciu aprovizionare-desfacere. Functiile de executie au atribuite sarcini de executare a unor lucrari sau servicii.

Compartimentul reuneste totalitatea persoanelor care indeplinesc sarcini de munca omogene in vedere realizarii acelorasi obiective:
-compartimentul productie format din inginer sef, 3 maistri si 20 muncitori;
-compartimentul de aprovizionare si desfacere format din sef aprovizionare-desfacere, 2 agenti vanzari si 2 soferi.
-compartimentul economic format din director economic, 2 contabili.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.