Strategii de marketing la Romtelecom

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fructificarea ocaziilor oferite de mediul extern ori contracararea amenintarilor acestuia este determinata de potentialul companiei Romtelecom , de capacitatea sa de a realiza acest lucru. Un astfel de potential este expresia modului in care s-a angajat. Cunoasterea potentialului presupune cunoasterea elementelor ce stau la baza desfasurarii activitatii companiei , a modului in care acestea se co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de marketing la Romtelecom

Fructificarea ocaziilor oferite de mediul extern ori contracararea amenintarilor acestuia este determinata de potentialul companiei Romtelecom , de capacitatea sa de a realiza acest lucru. Un astfel de potential este expresia modului in care s-a angajat. Cunoasterea potentialului presupune cunoasterea elementelor ce stau la baza desfasurarii activitatii companiei , a modului in care acestea se combina si a efectelor pe care le genereaza in cadrul mediului extern.

Mediul intern al companiei Romtelecom este alcatuit din totalitatea elementelor ce asigura realizarea obiectului de activitate al acesteia. Acesta intra in actiune nu ca o suma aritmetica , ci ca un ansamblu in care componentele " conlucreaza " , conditionandu-se reciproc , potentandu-se sau anihi-landu-se una pe cealalta dupa caz5. Rezulta ca mediul intern are deopotriva un continut static si unul dinamic.
Continutul static al mediului este dat de elementele sale - componente privite izolat , fara surprinderea legaturii dintre acestea si a raporturilor in care se afla unele cu altele.

Evidentierea continutului static permite evaluarea dimensiunilor resurselor si descrierea acestora , reprezentand primul pas in cadrul procesului de studiere a mediului intern.
Continutul dinamic al mediului intern este exprimat de efectul sinergic produs prin asamblarea in procesul activitatii a resurselor de care dispune firma. El este pus in evidenta de " sinergia " firmei definita ca "rezultanta a fortelor motrice interne ireductibile ale firmei."6 Efectul sinergic depinde , intre altele , de raporturile cantitativ - structurale in care se afla componentele mediului.

Cand raporturile dintre resurse sunt adecvate , iar disponibilitatea lor este maxima , asamblarea in procesul activitatii poate produce un efect sinergic ridicat. Intr-o astfel de situatie , mediul intern este echilibrat. In cazul in care aceste raporturi sunt necorespunzatoare , iar disponibilitatea lor este minima , efectul sinergic obtinut este scazut. In aceasta situatie mediul intern este dezechilibrat.
Mediul intern se afla intr-o continua interactiune cu mediul extern , legaturile cu acesta fiind deosebit de complexe. De aceea , o serie de trasaturi ale mediului extern se regasesc intr-o anumita proportie si in cadrul mediului intern.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.