Strategii de marketing in domenii nelucrative

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Legatura esentiala intre marketing si organizatia sociala, justificarea prezentei lui aici ramane satisfacerea clientului. Organizatiile sociale furnizeaza servicii sau, in unele cazuri, produse pentru categorii foarte variate de oameni pe care ii putem numi clienti, consumatori, pacienti, pasageri, "public", "grup tinta" etc. Marketingul realizeaza un schimb reciproc de avantaje intre producatori[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de marketing in domenii nelucrative

Legatura esentiala intre marketing si organizatia sociala, justificarea prezentei lui aici ramane satisfacerea clientului. Organizatiile sociale furnizeaza servicii sau, in unele cazuri, produse pentru categorii foarte variate de oameni pe care ii putem numi clienti, consumatori, pacienti, pasageri, "public", "grup tinta" etc. Marketingul realizeaza un schimb reciproc de avantaje intre producatori si consumatori, in sens larg.

Un alt termen ce necesita explicatii este cel de concurenta. Aparent, datorita faptului ca urmaresc realizarea bunastarii societatii in ansamblu, doua organizatii nonprofit implicate in furnizarea aceluiasi tip de servicii nu se pot afla in relatii de concurenta.
De asemenea, in scopul cresterii interesului public, apare si problema calitatii serviciilor pe care o organizatie nonprofit le ofera, ceea ce presupune in primul rand imbunatatirea continua a bazei sale tehnico-materiale. Organizatia trebuie sa se adapteze progresului tehnic caracteristic erei in care traim, sa reziste schimbarilor de pe piata. Concurenta apare aici prin modul in care fiecare organizatie nonprofit reuseste sa raspunda acestor necesitati.

In concluzie, aplicarea marketingului in sectorul nonprofit este deplin justificata si, dupa cum se va constata, demersul de marketing este esential in supravietuirea organizatiilor acestui sector.
Importanta crescanda a marketingului social in activitatea organizatiilor cu caracter nelucrativ a generat si interesul teoreticienilor pentru acest domeniu, rezultatul constand intr-o multitudine de abordari ce au drept scop delimitarea continutului principalelor concepte cu care se opereaza.

Una dintre primele definitii date marketingului social apartine americanilor Philip Kotler si Gerald Zaltman, care, in 1973, considerau ca "marketingul social reprezinta proiectarea, implementarea si controlul programelor de marketing care privesc acceptarea unor idei sociale". Ulterior, Philip Kotler reformuleaza usor aceasta definitie, considerand ca marketingul social reprezinta o "tehnica de gestiune a schimburilor sociale intelegand proiectarea, implementarea si controlul programelor ce vizeaza sporirea acceptabilitatii unei idei sau actiuni sociale de catre grupurile tinta".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.