Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.58

nivel: Facultate

Referat despre Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa
Toate aceste departamente sunt coordonate si supravegheate de catre manager si departamentul de management al organizatiei mass-media respective.

Forma de organizare a unei organizatii mass-media depinde de urmatorii factori:
- Concurenta - situatia comerciala;
- Dimensiu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa

Referat despre Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa
Toate aceste departamente sunt coordonate si supravegheate de catre manager si departamentul de management al organizatiei mass-media respective.

Forma de organizare a unei organizatii mass-media depinde de urmatorii factori:
- Concurenta - situatia comerciala;
- Dimensiunile pietei;
- Volumul potential al comenzilor de publicitate;
- Cadrul legal si politic
- Formatul programului.

Toti acesti factori trebuiesc analizati din punct de vedere calitativ si cantitativ.

Concurenta
Concurenta trebuie stabilita in functie de formatul pe care il va aborda in viitor organizatia mass-media. In functie de amplitudinea acesteia trebuiesc luate urmatoarele decizii.

Analizele ample referitoare la concurenta ca si cele pentru piata publicitara sau pentru piata auditoriului trebuie sa preceada stabilirii unei anumite forme organizatorice.

Dimensiunile pietei
Dimensiunile pietei se diferentiaza in felul urmator :
a. Piata mica -> x < 500 000
b. Piata medie -> 500 000 < x < 1 000 000
c. Piata mare -> x < 1 000 000

Volumul potential al comenzilor de publicitate
Publicitatea reprezinta orice forma non-personala de promovare a unei idei sau a unui produs ori serviciu, platita de catre un sponsor identificabil.

Publicitatea joaca un rol esential in desfasurarea activitatii unei organizatii mass-media de tip comercial, fiindca majoritatea fondurilor financiare provin din aceasta sursa.

In functie de dimensiunea pietei careia i se adreseaza organizatia mass-media exista avantaje si dezavantaje. Tocmai de aceea este necesar sa se realizeze o stabilire a potentialului acestui sector.

Cadrul legal si politic
Cadrul legal face referire la normele legale ce trebuiesc respectate pe parcursul proceselor de infiintare si functionare a organizatiei de presa. Cadrul politic reprezinta grupurile de presiune si grupurile de interese care pot influenta activitatea unei organizatii.

Formatul programului
Formatul programului reprezinta etalonul pentru succesul unei organizatii, care este determinat de tipul si nivelul de atingere a obiectivului propus. Trebuie precizat ca pentru un post de radio/televiziune sau un gen de presa scrisa, scopul primar il reprezinta succesul sau comercial. Doar atingerea acestui obiectiv ii garanteaza supravietuirea pe termen lung.

Managementul personalului
Pe langa factorii mai sus mentionati, si managementul personalului joaca un rol definitoriu in stabilirea rezultatelor pe termen lung ale unei organizatii si calitatea realizarilor acesteia.

Managerul trebuie sa aiba capacitatea de a motiva subalternii si de a le trezi interesul si entuziasmul pentru activitatea zilnica desfasurata. Managerul trebuie sa reuseasca sa controleze fluxul informational.

Pentru a da un randament optim, angajatii trebuie sa cunoasca obiectivele pe care si le-a propus organizatia si sa inteleaga calea pe care trebuie sa o urmeze pentru a putea atinge telurile respective. Astfel, angajatii sunt mai motivati, mai stabili si mai dispusi sa conlucreze la planificarea pe termen lung.

Imbinarea tuturor acestor elemente reprezinta calea spre succesul pe termen lung al unei organizatii de presa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.