Strategii de crestere

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pietele curente sunt cele mai atragatoare terenuri de crestere intrucat firma detine deja o baza de clienti de la care poate porni si isi poate crea impulsul necesar dezvoltarii. Pe langa baza de clienti, firma poseda experienta, cunostinte si resurse pregatite, indeosebi cele umane.a. Cresterea cotei de piata este directia cea mai evidenta de dezvoltare. Sporul de cota se obtine prin actiuni tact[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de crestere

Pietele curente sunt cele mai atragatoare terenuri de crestere intrucat firma detine deja o baza de clienti de la care poate porni si isi poate crea impulsul necesar dezvoltarii. Pe langa baza de clienti, firma poseda experienta, cunostinte si resurse pregatite, indeosebi cele umane.a. Cresterea cotei de piata este directia cea mai evidenta de dezvoltare. Sporul de cota se obtine prin actiuni tactice precum programele de promovare a vanzarilor (reduceri temporare de pret, tombole, pachete oferta) care au drept scop acapararea din cifrele de afaceri ale concurentilor.

Neajunsul strategiei provine din dificultatea mentinerii pe termen lung a unui astfel de avantaj intrucat la sfarsitul campaniei comportamentul cumparatorilor se reaseaza in tiparul anterior. De aceea, este preferabil sa se procedeze astfel doar daca se estimeaza o valoarea reziduala mare a campaniei.b. Cresterea consumului total este o a doua directie, care prezinta avantajul ca nu ii afecteaza direct pe concurenti, astfel ca nu provoaca reactii contraofensive imediate din partea lor. Desigur, la proiectarea unor programe care au drept scop cresterea consumului este necesara investigarea profunda a comportamentului consumatorilor.

Astfel, pot fi analizate diferentele existente intre heavy-useri si light-useri si directiile de convertire a acestora din urma, factorii care inhiba deciziile de incercare a produsului, atitudinile si obiceiurile de consum care inhiba folosirea mai frecventa s.a. Numai dupa identificarea unor astfel de cauze inhibitorii se poate trece la derularea de programe menite sa stimuleze consumul.Pentru cresterea frecventei s-ar putea ca uneori sa fie suficiente doar mesajele publicitare prin care se sugereaza apelarea mai des la respectivl produs.

De exemplu, Colgate recomanda perierea dintilor dupa fiecare masa, Tociu & Palade recomanda cumpararea de cartoane Bingo si pentru partidele de joi.Alteori, se poate incerca o campanie de repozitionare a produsului, din unul cu utilizarea ocazionala in unul cu utilizare frecventa. De exemplu, oamenii considera ca nu este sanatos sa te speli pe cap mai des de 1-2 ori pe saptamana; ori, unii producatori de sampon au procedat la o modificare a formulei, in sensul reducerii concentratiei de substante active degresante, si recomanda persoanelor active sa il foloseasca zilnic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.