Strategii de comunicare

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.56

nivel: Facultate

Departamente si firme de Relatii publice :
Aceste departamente sunt organizate in functie de mediul in care activeaza organizatia , in functie de obiectivele ei, de bugetul disponibil dar si de marimea organizatiei .
Departamentul de relatii publice are rolul de a asigura comunicarea interna si externa a organizatiei astfel incat printr-o comunicare eficienta sa se cast[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de comunicare

Departamente si firme de Relatii publice :
Aceste departamente sunt organizate in functie de mediul in care activeaza organizatia , in functie de obiectivele ei, de bugetul disponibil dar si de marimea organizatiei .
Departamentul de relatii publice are rolul de a asigura comunicarea interna si externa a organizatiei astfel incat printr-o comunicare eficienta sa se castige si sa se mentina increderea diferitelor categorii de public. In acest fel organizatia va beneficia de o imagine pozitiva .

Functiile departamentului de relatii publice depinde de structura organizatiei , de calitatile si abilitatile profesionale ale directorului de relatii publice.
In concluzie putem spune ca departamenul de relatii publice are sarcini legate de anticiparea reactiei opiniei publice si a feead - back-ului , consilierea conduceri, stabilirea si implementarea programelor de relatii publice , monitorizarea presei si relatiile cu Mass-Media, coordonarea comunicari interne , organizarea evenimentelor , identificarea problemelor organizatiei si solutionarea acestora si gestionarea situatiilor de criza.

In cazul in care conducerea unei organizatii a ajuns la concluzia ca este necesara infintarea unui departament de relatii publice , ea trebuie sa tina seama de urmatoarele aspecte :
1. Seful departamentului - planifica si conduce programele de relatii publice
- consiliaza liderii organizatiei.
- ia decizi in ceea ce priveste politica de comunicare a organizatiei.
- coordoneaza si administreaza personalul din cadrul departamentului.
2. Specialistii in relatii publice - se ocupa cu scrierea si editarea de mesaje
- aplica deciziile conducerii.

Directorii acestor departamentede relatii publice elaboreaza strategiile de comunicare si asigura coerenta aplicari lor si joaca un rol cheie in situatiile de criza.
Avantajele departamentului de relatii publice:
- finalizarea cu problemele organizatiei;
- comunicarea in interiorul organizatiei;
- spiritul de echipa;
- disponibilitatea permanenta;
- costuri scazute.
Firmele de relatii publice :
- acestea ofera diverse servicii cum
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.