Strategii de comunicare

3x puncte

categorie: Management

nota: 6.51

nivel: Facultate

Fundamentele unui management performant care este abordat de către DGFP se bazeaza pe obiectivele care și le propune instituția, pe domeniile de performanță, priorități și strategii. Următoarea etapă o reprezintă factorul uman, angajații, care trebuie să tindă permanent spre un grad cât mai înalt de profesionalizare, dar și de satisfacție.

Relațiile Publice actionează, în p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii de comunicare

Fundamentele unui management performant care este abordat de către DGFP se bazeaza pe obiectivele care și le propune instituția, pe domeniile de performanță, priorități și strategii. Următoarea etapă o reprezintă factorul uman, angajații, care trebuie să tindă permanent spre un grad cât mai înalt de profesionalizare, dar și de satisfacție.

Relațiile Publice actionează, în plan general, pe două căi distincte, dar care interactionează în permanență, fiind indisolubil legate prin modul în care trebuie să se facă transmiterea informațiilor:
• Comunicare instituțională internă, care se referă la cei care împărtășesc aceeași identitate instituțională;
• Comunicare instituționala externă, care se referă la următoarele tipuri majore de publicuri: mass-media, comunitatea (contribuabilii), institutiile descentralizate

În acest domeniul se caută echilibru între realizarea comunicării, consilierea și instruirea strategică a tuturor salariaților din DGFP , în legatură cu reponsabilitățile lor de comunicare.

Astfel, lipsa de comunicare internă, atât pe orizontală (între angajați), cât și pe verticală (între management și angajați) poate deveni un factor negativ important în determinarea unui moral scăzut al angajaților. La aceasta se poate adăuga și o interacțiune de proastă calitate cu celelalte publicuri ale organizației, care poate duce la lezarea reputației acesteia, pentru ca angajații sunt în prima linie a oricărei organizații.

Modul în care acești oameni lucrează împreună și modul în care lucrează cu ei duc la crearea unei culturi organizaționale, care va avea o puternică influență asupra felului în care angajații se comportă în relațiile cu alții și cu cei din afară, afectând felul în care este percepută organizația.

Angajamentele în materie de comunicare externa se realizeaza prinPentru a determina contribuabilii sa-si indeplineasca in mod voluntar obligatiile fiscale si pentru a îmbunătăți relațiile cu contribuabilii, ANAF se angajează ca în politica de comunicare externă să respecte principiile următoare:

Informare gratuita
Informare gratuita pentru toți contribuabilii
Transmiterea informațiilor în cadrul comunicării cu contribuabilii este gratuită și deschisă tuturor contribuabililor. Toate categoriile de contribuabili sunt la fel de importante pentru DGFP

Transparența
Pornind de la dreptul la informare al cetățenilor potrivit Constituției României, fiecare unitate fiscală din cadrul DGFP trebuie să aplice în mod consecvent principiul transparenței în relația cu contribuabilii, asigurând în același timp confidențialitatea informațiilor cu caracter personal.

Calitate
Calitatea informațiilor transmise contribuabililor
Informațiile personalizate transmise de către DGFP la solicitarea contribuabililor, trebuie să fie clare, corecte și complete;Informațiile cu caracter general adresate de către DGFP contribuabililor trebuie să urmărească transmiterea fidelă a mesajului instituțional.

Respect reciproc
Respect și considerație
Relația dintre DGFP și contribuabili se bazează pe respect și considerație reciprocă, amabilitate și cooperare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.