Strategii concurentiale - studiu de caz Philips Romania

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.87

nivel: Facultate

Romania joaca unul dintre cele mai importante roluri in regiunea de Sud-Est a Europei in ceea ce priveste recunoasterea marcii. Noua promisiune a marcii Philips - "Sense and Simplicity" - ajuta compania in atingerea acestui scop. Pentru Philips Romania, piata este foarte promitatoare, dupa cum indica cresterea de aproape 20% inregistrata in anul 2010. Anul 2002 a reprezentat, pentru Philips Roman[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii concurentiale - studiu de caz Philips Romania

Romania joaca unul dintre cele mai importante roluri in regiunea de Sud-Est a Europei in ceea ce priveste recunoasterea marcii. Noua promisiune a marcii Philips - "Sense and Simplicity" - ajuta compania in atingerea acestui scop. Pentru Philips Romania, piata este foarte promitatoare, dupa cum indica cresterea de aproape 20% inregistrata in anul 2010. Anul 2002 a reprezentat, pentru Philips Romania, punctul culminant in procesul de transformare a organizatiei intr-o companie orientata catre piata si focalizata pe nevoile consumatorului.

Cifra de afaceri Philips in 2010 a crescut cu 20% fata de anul 2009, pentru fiecare divizie cresterile fiind de: 30% pentru echipamentele medicale, 25% pentru produsele electrocasnice si 70% pentru produsele electronice. Performantele au fost realizate pe fundalul schimbarilor organizationale importante ale companiei. Cu prilejul intalnirii, reprezentantii Philips Romania au comunicat pozitia detinuta de companie in diferite sectoare ale pietei, ca urmare a recesiunii inregistrate in anul 2009:

In Romania, piata functioneaza pe baza principiilor liberei concurente, fiecare participant avand libertatea de a-si alege propria sa strategie.
Concurenta realizeaza o selectie a producatorilor, avand in vedere inegalitatea dintre intreprinderi in ceea ce priveste eficacitatea, astfel agentii economici slabi sunt eliminati. Ca urmare, resursele se vor concentra la dispozitia unitatilor capabile sa le gospodareasca si sa le utilizeze rational. Concurenta asigura consumatorilor libertatea de a alege bunurile si serviciile si de a-si satisface la un nivel superior nevoile.

In cazul firmei Philips concurenta este de tip monopolistica in care exista mai multi vanzatori de produse diferentiate. Concurenta are insa si unele consecinte negative, ca de exemplu incercarea unor intreprinderi de a reduce costurile prin micsorarea salariilor, prin reducerea unor cheltuieli necesare protejarii mediului, sau prin crearea unor bunuri de slaba calitate. Pentru ca efectele concurentei sa fie predominant benefice este necesara eliminarea atat a surplusului de concurenta, cat si a insuficientei acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.