Strategii concurentiale

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Firmele trebuie sa acorde o atentie deosebita analizei concurentei si categoriilor de clienti carora se adreseaza. Firmele obtin un avantaj concurential venind cu oferte care satisfac nevoile consumatorilor vizati intr-o masura mai mare decat concurentii. Acest avantaj se poate obtine prin furnizarea unei valori mai mari pentru client, adica practicare unor preturi mai mici decat concurentii, ofer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategii concurentiale

Firmele trebuie sa acorde o atentie deosebita analizei concurentei si categoriilor de clienti carora se adreseaza. Firmele obtin un avantaj concurential venind cu oferte care satisfac nevoile consumatorilor vizati intr-o masura mai mare decat concurentii. Acest avantaj se poate obtine prin furnizarea unei valori mai mari pentru client, adica practicare unor preturi mai mici decat concurentii, oferirea mai multor avantaje care sa justifice preturile mari.

Managerii trebuie sa compare permanent propriile produse, preturi, canale de distributie si promovare cu cele ale concurentilor.
O modalitate de identificare a concurentilor este cea care tine cont de piata. Din acest punct de vedere, concurenta este reprezentata de toate firmele care incearca sa satisfaca aceleasi categorii de nevoi sau sa deserveasca acelasi grup de clienti. Conceptul de concurenta impune concentrarea atentiei firmei asupra unui grup mai mare de concurenti actuali sau potentiali. Cheia identificarii concurentilor consta in realizarea unui grafic cu doua coordonate: categoriile de produse si segmentele de piata.

Un grup strategic este un ansamblu de firme dintr-un anumit domeniu de activitate care urmeaza aproximativ aceeasi strategie. Desi concurenta este mult mai puternica in interiorul grupului strategic, nu trebuie omis faptul ca si intre grupuri se manifesta o anumita rivalitate. Anumite grupuri strategice vor incerca sa acapareze cat mai multe segmente de piata.Managerul trebuie sa cunoasca mentalitatea concurentului pentru a anticipa modul in care va actiona sau reactiona.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.