Strategia nationala antidrog in perioada 2005 - 2012

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Amploarea acestui fenomen, pe fondul dezvoltarii retelelor de criminalitate organizata transnationala, impune o noua strategie, integrata in plan intern si international, ca reactie in fata acestei amenintari.

Continuarea fireasca a unui proces in desfasurare, Strategia Nationala Antidrog 2005-2012 este elaborata in concordanta cu prevederile noii Strategii Europene in domeniu s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategia nationala antidrog in perioada 2005 - 2012

Amploarea acestui fenomen, pe fondul dezvoltarii retelelor de criminalitate organizata transnationala, impune o noua strategie, integrata in plan intern si international, ca reactie in fata acestei amenintari.

Continuarea fireasca a unui proces in desfasurare, Strategia Nationala Antidrog 2005-2012 este elaborata in concordanta cu prevederile noii Strategii Europene in domeniu si stabileste obiectivele generale si specifice pentru reducerea cererii si ofertei de droguri, pentru intarirea cooperarii internationale si dezvoltarea unui sistem global integrat de informare, evaluare si coordonare privind fenomenul drogurilor.

Experienta implementarii Strategiei 2003-2004, dificultatile intampinate si disfunctionalitatile puse in evidenta prin Rapoartele de evaluare elaborate de Agentia Nationala Antidrog impun o abordare mai realista a combaterii fenomenului drogurilor si stabilirea unor responsabilitati clare pentru toate institutiile implicate.

I.1.PRINCIPII
Activitatea de reducere a cererii si ofertei de droguri este guvernata de urmatoarele principii:
1.Principul prioritatii. Problematica prevenirii si combaterii traficului si consumului ilicit de droguri este asumata ca o prioritate de Guvernul Romaniei.
2.Principiul continuitatii. Activitatile desfasurate pentru reducerea cererii si ofertei de droguri au caracter permanent si se bazeaza pe experienta anterioara.

3.Principiul abordarii globale, unitare, multidisciplinare si echilibrate. Masurile de reducere a cererii si ofertei de droguri trebuie sa se incadreze in conceptia internationala de combatere a fenomenului.
4.Principiul coordonarii. Pentru asigurarea unei abordari unitare cu privire la fenomenul drogurilor, activitatile de reducere a cererii si ofertei de droguri trebuie coordonate si integrate in programe si instrumente practice, cu respectarea autonomei functionale.

5.Principiul cooperarii. Lupta impotriva traficului si consumului ilicit de droguri are la baza cooperarea inter-institutionala, atat la nivel national cat si international.
6.Principiul legalitatii. Intreaga activitate de reducere a cererii si ofertei de droguri se desfasoara cu respectarea prevederilor Constitutiei si ale legislatiei nationale in materie, precum si a prevederilor specifice din tratatele internationale la care Romania este parte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.