Strategia managementului calitatii totale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Reanalizeaza principiile si conceptele din spatele filosofiei managementului calitatii totale, analizeaza diferitele teorii de motivare de la Maslow si Herzberg pana la Kondo si le compara cu un studiu asupra companiilor din Est. Analizeaza diferitele tipuri de motivare folosite si face o comparatie intre folosirea lor in Japonia. Taiwan si Corea. Considera ca cercurilor de calitate si a campanii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategia managementului calitatii totale

Reanalizeaza principiile si conceptele din spatele filosofiei managementului calitatii totale, analizeaza diferitele teorii de motivare de la Maslow si Herzberg pana la Kondo si le compara cu un studiu asupra companiilor din Est. Analizeaza diferitele tipuri de motivare folosite si face o comparatie intre folosirea lor in Japonia. Taiwan si Corea. Considera ca cercurilor de calitate si a campaniilor de calitate au avut un mai mare efect in imbunatatirea calitatii decit primele salariale.

Managementul calitatii totale in clasele de curs:R. E. Turner - Quality Progress.Folosind experienta autorului in implicarea in eforturile de imbunatatire a calitatii, sunt prezentate 15 idei cu privire la motivele folosirii managementului calitatii totale in educatie. Include controversatul concept de trata studentii ca pe niste clienti si acceptarea faptului ca studentii pot invata si fara a participa la cursuri.

Calitatea merge la scoala:M. Hequet - Training.Apreciaza cum calitatea totala aplicata este in scolile din Statele Unite si daca perceptele de baza pot fi transferate. Analizeaza o serie de principii ale calitatii totale, cum ar fi imputernicirea si munca in echipa si le traduce in optiuni educationale, discuta unele probleme ale implementarii calitatii totale si cum pot fi ele depasite. In final se subliniaza ca daca scolile pot invata din industrie si industria poate invata la randul ei de la scoli in special daca devine o organizatie educationala.

Parteneriatele: un nou mijloc managerial pentru secolul urmator
J.G.M. Barnhoorn - FacilitiesAnalizeaza dezvoltarea nevoii de manageri si examineaza cele trei scenarii organizatorice in catre ele ar putea sa opereze, sustine nevoia conceptului de parteneriat care sa guverneze relatiile dintre manageri si clienti, furnizri si intern cu proprii lor angajati. Considera ca este nevoie de incredere in aceste relatii si subliniaza rolul managementului dcalitatii totale in obtinerea acestei increderi.

Omorarea a doi iepuri dintr-o lovitura: obtinerea calitatii prin managementul sigurantei totale:M.D. Cooper - Leadership and Organization Development Journal Afirma ca siguranta calitatii totale ar putea fi un mijloc mai eficient pentru schimbarile organizatorice decat managementul calitatii totale, deoarece se adreseaza tuturor domenilor ale unui proces de organizare, inclusiv calitatea, spre deosebire de cel de-al doilea concept care se adreseaza unui singur domeniu.

Se afirma de asemenea ca definitia siguranei calitatii totale este mult mai bine trasata si majoritatea managerilor si angajatilor sunt familiari cu aceasta, pe cand managementul calitatii totale nu este inca bine definit si inteles. Sunt prezentate alte avantaje ale sigurantei calitatii totale: poate fi masurata si rezultatele pot fi aduse loa cunostinta angajatilor, astfel angajatii vor fi mai motivati sa implementeze masuri de siguranta decat simple masuri ale calitati.
Hotelurile Bergstrom: un studiu al calitatii

D. Breiter - International Journal of Contemporary Hospitality Management.Scoate in evidenta programul de calitate folosit de hotelurile Bergstrom, incepand in 1989 cu o declaratie catre manageri si personal. Descrie procesul de colectare a informatiilor despre clienti pentru a fi folosite in tehnicile de management si sistemele de resurse umane, incluzand comunicatiile interne, evaluarea performantelor, pregatirea si rasplatirea.

Furnizeaza o analiza a metodei de evaluare si concluzioneaza ca obtinerea unei calitati de inalt nivel cu personal standard este posibil prin dezvoltarea unei tehnici corespunzatoare.O comparatie de valori ale calitatii si alti manageri.C. Pearson - Asia Pacific Journal of Human Resources.Examineaza sistemele de valori a managerilor australieni, investigand sistemele de valori personale ale calitatii si ale managerilor, si apreciaza masura in care sistemele de valori se potrivesc cu principiile managementului calitatii totale.

Considera ca managerii generali si cei ai calitatii au puncte de vedere diferite, si afirma ca aceste diferente ar putea cauza dificultati in procesul de dezvoltare. Priveste managementul resurselor umane ca avand un rol esential in sisstemul organizatoric si implementarea managementului calitatii totale.

Practica 5S japoneza si pregatirea managementului calitatii totale
C.K. Fung - Training for Quality.Explica tehnica 5S care este larg folosita in Japonia pentru a stabili si a mentine calitatea (organizarea, corectitudinea, curatenia, standardizarea si disciplina). Apreciaza saltul dintre 5S si managementul calitatii totale pentru a afla daca 5S poate fi folosit ca baza pentru implementarea managementului calitatii totale.

Multe firme englezesti folosesc 5S fara aasi da seama si atat companiile englezesti cat si cele japoneze considera importanta managementului calitatii totale medie. Lucrarea concluzioneaza ca exista dovezi privind legatura dintre 5S si managementul calitatii totale, si ca 5S ar putea constitui o baza importanta pentru implementarea managementului calitatii totale, in special daca ar fi inclusa pregatire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.