Strategia de promovare

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.80

nivel: Facultate

Indiferent de metoda de achizitie a spatiului/ timpului in media, functia de baza media este aceeasi (de a infiinsa si de a transmite mesajul/informatia). Elementul cheie ale functiei media este planificatorul media. Acesta determina in general strategia si continutul campaniei de publicitate. Planificatorul trebuie sa determine obiectivele generale de marketingale clientului, sa analizeze temele [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategia de promovare

Indiferent de metoda de achizitie a spatiului/ timpului in media, functia de baza media este aceeasi (de a infiinsa si de a transmite mesajul/informatia). Elementul cheie ale functiei media este planificatorul media. Acesta determina in general strategia si continutul campaniei de publicitate. Planificatorul trebuie sa determine obiectivele generale de marketingale clientului, sa analizeze temele creative si mijloacele de informare in masa care le pot transmite cel mai bine, sa analizeze datele curente privind produsul si mediile de informare, precum si sa tina in evidenta component tactic a functieii de achizitionare.

Planificarea eficienta a publicitatii etse o cerinta obligatorie pentru succesul publicitatii. Consumatorul obisnuit este bombardat cu sute de mesaje publicitare zilnic si este nevoie de o comunicare creativa, alegerea momentului potrivit si plasare imaginitiva in mijloacele de comunicare in masa a masajelor pentru a face ca publicitatea sa se impuna in aglomeratia existenta.
Obiectivele urmarite cu ajutorul politicii de promovare sunt:
-influentarea cererii pentru produsul ce urmeaza a fi promovat, influenta ce poate conduce la:

-cresterea consumului in conditiile pastrarii preturilor la acelasi nivel;
-reducerea atitudinii negative pe care consumatorul o dezvolta datorita cresterii preturilor;
-informarea si convingerea potentialilor consumatori- modul in care sunt utilizate anumite instrumente promotionale pentru a informa clientii despre existenta unui produs si pentru a-i convinge sa-si procure produsul respectiv, variaza in functie de specificul activitatii desfasurate.

-informarea distribuitorilor si agentilor de vanzare - scopul este nu atat sa determine consumatorul sa caute un produs ci mai ales sa stimuleze agentii de vanzare sa caute cat mai multi clienti;
-imbunatatirea imaginii intreprinderii - uneori eforturile promotionale nu urmaresc neaparat cresterea vanzarilor la un anumit produs, ci mai ales imbunatatirea imaginii de ansamblu a intreprinderii, atat printre consumatori cat si printre concurenti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.