Strategia de mediu a Romaniei dupa aderarea la UE

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.92

nivel: Facultate

Practic, Conferinta privind Mediul de la Stockholm din 1972 este momentul in care se recunoaste ca activitatile umane contribuie la deteriorarea mediului inconjurator, ceea ce pune in pericol viitorul Planetei. Dezvoltarea durabila poate fi privita ca o adaptare a societatii si a economiei la marile probleme cu care omenirea se confrunta in prezent - schimbarile climatice, criza de apa, seceta, de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategia de mediu a Romaniei dupa aderarea la UE

Practic, Conferinta privind Mediul de la Stockholm din 1972 este momentul in care se recunoaste ca activitatile umane contribuie la deteriorarea mediului inconjurator, ceea ce pune in pericol viitorul Planetei. Dezvoltarea durabila poate fi privita ca o adaptare a societatii si a economiei la marile probleme cu care omenirea se confrunta in prezent - schimbarile climatice, criza de apa, seceta, desertificarea, epuizarea unor resurse, deseurile, pierderea biodiversitatii, cresterea populatiei, saracia, migratia etc.

pentru preintampinarea, contracararea si eliminarea repercursiunilor acestora si pentru asigurarea dezvoltarii economice, progresului social si dezvoltarii umane sunt necesare initierea si sustinerea unor actiuni concrete, sintetizate in obiective specifice si masurabile, ce fac obiectul Strategiilor nationale pentru dezvoltare durabila.
Pentru ca societatea sa se poata adapta au fost elaborate strategii nationale, cu obiective ce se vor concretiza in actiuni ce vor rezolva in viitor problemele cu care societatea noastra se confrunta in prezent.

Conceptul de dezvoltaredurabila are ca premisaconstatareacacivilizatiaumanaeste un subsistem al ecosferei, dependent de fluxurile de materiesienergiedincadrulacesteia, de stabilitateasicapacitateaei de autoreglare. Politicilepublice care se elaboreazapeaceastabazaurmarescrestabilireasimentinereaunuiechilibrurational, petermenlung, intre dezvoltarea economica si integritatea mediuluinaturalin forme intelesesiacceptate de societate.

PentruRomania, ca stat membru al UniuniiEuropene, dezvoltareadurabila nu este unadinoptiunileposibile, ci singuraperspectivarationala a deveniriinationale, avand ca rezultatstatornicireauneinoi paradigme de dezvoltareprinconfluentafactoriloreconomici, socialisi de mediu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.