Strategia Nationala privind Schimbarile Climatice

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Emisiile totale nete de GES au scazut in 2002 cu circa 50% comparativ cu anul de baza 1989. Scaderea s-a datorat in principal reducerii productiei industriale si restructurarii economiei in perioada de tranzitie spre o economie de piata. Totodata, si intrarea in functiune in 1996 a primului reactor de la Centrala Nuclearo-Electrica de la Cernavoda a avut un impact semnificativ asupra emisiilor de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Strategia Nationala privind Schimbarile Climatice

Emisiile totale nete de GES au scazut in 2002 cu circa 50% comparativ cu anul de baza 1989. Scaderea s-a datorat in principal reducerii productiei industriale si restructurarii economiei in perioada de tranzitie spre o economie de piata. Totodata, si intrarea in functiune in 1996 a primului reactor de la Centrala Nuclearo-Electrica de la Cernavoda a avut un impact semnificativ asupra emisiilor de GES.
Figura 1.8, demonstreaza faptul ca cel mai important sector din punct de vedere al emisiilor de GES in Romania in perioada 1989-2002 a fost sectorul "Energetic". In toate sectoarele, cu exceptia transporturilor, emisiile s-au redus.

Se observa ca in anul 2004, ponderea emisiilor sectoarelor ETS este de aproximativ 47%. Valoarea sa scade incet catre 45% in perioada 2005-2006, pentru a creste din nou la 47% in perioada 2007-2012.
Aceasta variatie este rezultatul cresterii emisiilor sectorului de transport, sector non-ETS.
Guvernul Romaniei intentioneaza sa echilibreze insa cresterea continua a numarului de automobile prin imbunatatirea calitatii lor, respectiv inlocuirea automobilelor vechi si poluante.

In acest sens, in 2005 si 2006 a fost initiat programul de reinoire a parcului auto. In cadrul acestui program guvernul a oferit in schimbul fiecarui automobil vechi predat o suma de bani (3000 lei) ce se constituie in avansul pentru achizitionarea unui automobil nou, mai putin poluant. Actiunea continua si in anul 2007.
Emisiile altor sectoare non-ETS, cum este cel rezidential sau cel al serviciilor, sunt de asemenea controlate prin intermediul politicilor de mediu, cu atat mai mult cu cat Romania nu vrea sa discrimineze sectoarele aflate sub incidenta ETS.

Monitorizarea si raportarea cantitatilor de gaze cu efect de sera emise sunt prezentate in Directiva 2004/156/CE transpusa in legislatia noastra prin Ordinul nr. 1175/2006 pentru aprobarea Ghidului privind monitorizarea si raportarea emisiilor de gaze cu efect de sera.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.