Stonehenge

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Cercul Sarsen are un diametru de 33 m si este format din 30 de blocuri imense de gresie asezate vertical (numai 17 mai sunt azi in picioare). Pietrele sunt dispuse aproximativ la o distanta de 1 -1,5 m unul fata de altul, au o inaltime de 4 m, latime de 2 m si 1 m grosime. Desupra acestor blocuri de piatra au fost asezate ca niste praguri (buiandrugi) alte blocuri curbate (in forma de arc de cerc)[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stonehenge

Cercul Sarsen are un diametru de 33 m si este format din 30 de blocuri imense de gresie asezate vertical (numai 17 mai sunt azi in picioare). Pietrele sunt dispuse aproximativ la o distanta de 1 -1,5 m unul fata de altul, au o inaltime de 4 m, latime de 2 m si 1 m grosime. Desupra acestor blocuri de piatra au fost asezate ca niste praguri (buiandrugi) alte blocuri curbate (in forma de arc de cerc).

Aceste pietre au o lungime de 3,2 m. Cersul Sarsen este cea mai remarcabila caracteristica a Stonehenge-ului datorita preciziei lucrarii in piatra si ingeniozitatii. Se crede ca blocurile de gresie au fost aduse de la Marlborought Downs aflat la 30 de km de Stonehenge.
5 Trilitioni au fost asezati in forma de potcoava in interiorul Cercului Sarsen cu deschiderea catre nord-est (spre intrarea principala a monumentului). Acesti trilitioni sunt asezati simetric, in mod crescator, in mijloc fiind cel mai inalt.

Doar 3 din cei 5 trilitioni mai sunt acum in picioare. In a treia faza a celei de a treia etape de constructie au fost construite din diverse tipuri de pietre alte 2 cercuri in interiorul "potcoavei" si in exteriorul ei care insa au fost pe rand daramati.In ultima faza a celei de a treia etape au mai fost sapate 2 cercuri de gropi care inconjurau Cercul Sarsen care nu au mai fost insa umplute cu pietre.

In interiorul constructiei si catre iesire, mai sunt si alte formatiuni de pietre inconjurate de maluri de pamant.Pietrele pe care noi le vedem astazi reprezinta "ruinele Stonehenge". Multe dintre pietrele originale au cazut sau au fost folosite de oameni la diverse constructii si reparatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.