Stirile sportive in jurnalul televizat criterii de selectie si factori de influenta

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

S-a schimbat oare in bine? Este o intrebare la care stiu ca exista raspunsuri ferme, dar nu am convingerea ca ele sustin la unison aceeasi idee. Sunt voci in popor care spun ca democratia este lucrul cel mai bun ce i se poate intampla unui stat, dar, ca intotdeauna sunt si alte voci, ce-i drept nostalgice, care spun ca Romania de dupa revolutie, inregistreaza schimbari si fenomene haotice pe toate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stirile sportive in jurnalul televizat criterii de selectie si factori de influenta

S-a schimbat oare in bine? Este o intrebare la care stiu ca exista raspunsuri ferme, dar nu am convingerea ca ele sustin la unison aceeasi idee. Sunt voci in popor care spun ca democratia este lucrul cel mai bun ce i se poate intampla unui stat, dar, ca intotdeauna sunt si alte voci, ce-i drept nostalgice, care spun ca Romania de dupa revolutie, inregistreaza schimbari si fenomene haotice pe toate planurile.

Una peste alta, lucrarea de fata nu-si propune sa dezbata intr-un monolog Romania de astazi...ar fi o incercare inutila si de ce sa nu recunosc, prematura pentru mine personal. Am sa ma aplec in lucrarea de fata asupra unui subiect care imi este la indemana poate si pentru ca in anii trecuti am manifestat deschidere de 100%tin acest domeniu: stirile sportive in jurnalul televizat!

Si acestea, la fel ca si informatiile din jurnalele standard de stiri, au capatat o adevarata amploare si greutate in balanta audientei. Stirile sportive, s-au constituit in decursul anilor intr-un brand de sine statator: jurnalele de stiri spotrive facand obiectul unui tronson clar definit in spatiu si timp si avand o durata cel putin egala cu jurnalele informative din zona politica, social economica.

Lucrarea de fata isi propune sa realizeze o analiza de ansamblu a informatiilor sportive, a felului in care acestea sunt livrate publicului, a elementelor cheie pe care televiziunile le-au imaginat pentru ca totul sa fie cat mai "cathing".Aparitia audiovizualului si in special a televiziunii a dus la o explozie informationala si de comunicare ce defineste prin caracteristici proprii un limbaj accesibil si instantaneu. Daca mesajul tiparit presupune cunoasterea semnelor comunicarii pentru a fi receptat, cel putin in mica parte de publicul law-education, mesajul audiovizual dispune atat de imagine, cat si de cuvant in relatarea informatiilor, ceea ce ii confera un statut particular.

Modalitatea prin care practic televiziunea poate aduce stiri de oriunde de pe planeta si avand avantajul fata de posturile de radio de a transmite si imagini din acel loc, a contribuit decisiv la importanta pe care o are astazi televiziunea. Nu intamplator, Wangermel si Lhoest sunt de parere ca televiziunea a ajuns cel mai autoritar mijloc de comunicare in masa. Prin impactul mijloacelor de exprimare televiziunea nu numai ca determina comunicarea ci, mai mult decat atat, contribuie la asigurarea legaturii sociale in societatea noastra individualizata de masa. (Dominique Wolton,"Elogiu marelui public")
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.