Stiinta si ingineria produselor alimentare ecologice

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Agricultura a devenit intensiva cu o specializare crescuta a fermelor si a regiunilor.
Inlocuind omul si animalele cu energia combustibililor fosili si sporind capacitatea productiva a solului si randamentul culturilor prin folosirea ingrasamintelor si a produselor fitofarmaceutice, agricultura a ajuns la un stadiu in care este posibil sa se obtina o rentabilitate pe termen scurt a unitatil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stiinta si ingineria produselor alimentare ecologice

Agricultura a devenit intensiva cu o specializare crescuta a fermelor si a regiunilor.
Inlocuind omul si animalele cu energia combustibililor fosili si sporind capacitatea productiva a solului si randamentul culturilor prin folosirea ingrasamintelor si a produselor fitofarmaceutice, agricultura a ajuns la un stadiu in care este posibil sa se obtina o rentabilitate pe termen scurt a unitatilor agricole, dar care impiedica pastrarea traditiei de armonie si interdependenta caracteristica relatiilor seculare intre agricultura si mediul natural.

Schimbarile in conduita exploatatiilor agricole si in tehnologiile utilizate au avut un impact mare asupra mediului inconjurator.
In prezent, agricultura Romaniei se confrunta uneori cu grave probleme de poluare, aceasta devenind o victima usoara si fara posibilitati mari de aparare, ca efect al diferitelor activitati socio-economice ce se desfasoara in tara noastra.

Incepand cu Conferinta asupra mediului de la Stockolm din 1972, oamenii au inceput sa recunoasca faptul ca, degradarea mediului inconjurator este dependenta de bunastarea omenirii si de cresterea economica in general. In acest sens a fost infiintata Comisia Mondiala asupra Mediului si Dezvoltarii de pe langa O.N.U. care pana in 1987 au identificat peste 60 de definitii ale conceptului de dezvoltare durabila.

Conform Raportului Brundtland prezentat in cadrul Comisiei Internationale a Mediului si Dezvoltarii (U.C.E.D.) in 1997, "dezvoltarea durabila este cea care satisface cerintele prezentului fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a raspunde propriilor nevoi". Acest tip de dezvoltare include, deci, criterii de protejare a ecosistemelor, a solului, a aerului si a apei si de conservare a diversitatii biologice avand in vedere necesitatile generatiilor viitoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.