Stiinta e supusa greselilor

3x puncte

categorie: Filosofie

nota: 8.53

nivel: Liceu

Implicarea automata si directa din partea omului in orice domeniu inseamna adaugarea in acel domeniu a unei rate de eroare variabile in functie de dedicarea de care fiecare participant da dovada. Una din cauzele prezentei greselilor in stiinta de astazi este faptul ca autorii sau dezvoltatorii ei nu ii acorda interesul meritat ci fac din aceasta doar o alta ocupatie care in cele din urma le-ar put[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stiinta e supusa greselilor

Implicarea automata si directa din partea omului in orice domeniu inseamna adaugarea in acel domeniu a unei rate de eroare variabile in functie de dedicarea de care fiecare participant da dovada. Una din cauzele prezentei greselilor in stiinta de astazi este faptul ca autorii sau dezvoltatorii ei nu ii acorda interesul meritat ci fac din aceasta doar o alta ocupatie care in cele din urma le-ar putea aduce faima si de ce nu chiar si bani.

Dar desi stiinta este supusa greselilor, in general greselile pot fi reparate. Tot ce numim azi stiinta s-a descoperit prin bunvointa lui Dumnezeu si chiar prin revelatia Sa divina. Ceva ce a fost descoperit prin si cu ajutorul lui Dumnezeu nu poate fi decat un beneficiu pentru omenire, greselile si erorile apartinand interventiei cat de mica din partea omului.

Proverbele 8:9 Toate sunt lămurite pentru cel priceput, și drepte pentru cei ce au găsit știința. Din aceste nevoi se naste alergarea si cautarea cunoasterii stiintei din partea omului.

Insa cu tot cu aceste greseli, stiinta este una din lucrurile care mentin lumea pe linia de plutire, tinand-o la distanta de haos, dand inca un sens nevoii si tanjirii umane dupa cunostinta si a celei de intelegere a universului si lumii inconjuratoare.

Proverbele 1:5 spune: „ să asculte însă și înțeleptul, și își va mări știința, și cel priceput, și va căpăta iscusință”. Noua era in care am intrat il plaseaza pe om intr-o competitie a indeletnicirii si intelepciunii, aceste nevoi fiind pe deplin satisfacute odata cu intelegerea stiintei si cunoasterea acesteia, din acest motiv stiinta este un lucru extrem de important atat in dezvoltarea umanitatii cat si in dezvoltarea fiecarui individ in parte, si desi este caracterizata si de unele greseli, efortul omului de a trece peste ele cat si riscul pe care acesta si-l asuma de a repara orice dezastru care ar putea proveni din greselile stiintei in care se increde da stiintei putere de modelare si cizelare asupra acestei lumi. Dar stapanul suveran al lumii ramane Dumnezeu care este stapan chiar si peste greselile stiintei, si care are solutie la ele chiar datorita faptului ca El detine stiinta perfecta si adevarata dupa care ar trebui oamenii sa alerge cu mai mare indarjire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.