Sticla spumanta

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.14

nivel: Facultate

Întrebuințarea sticlei spumante în construcție este foarte efectivă.
Dacă comparăm sticla spumantă cu masa 200 kg/m3 și coeficientul conductibilității termice 0,01 Kkal/m.c.rad ca și o simplă cărămidă roșie, care are volumul de masă 1700 kg/m3 și coeficintul conductiblității termice 0,7 k kal/m.c.grad, pentru a primi tot aceiași termoizolație ca și sticla spumantă trebuie de 85 mai puțin ca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Sticla spumanta

Întrebuințarea sticlei spumante în construcție este foarte efectivă.
Dacă comparăm sticla spumantă cu masa 200 kg/m3 și coeficientul conductibilității termice 0,01 Kkal/m.c.rad ca și o simplă cărămidă roșie, care are volumul de masă 1700 kg/m3 și coeficintul conductiblității termice 0,7 k kal/m.c.grad, pentru a primi tot aceiași termoizolație ca și sticla spumantă trebuie de 85 mai puțin ca la cărămidă.

Aceasta înseamnă că – 1 m sticlă spumantă în calitate de încălzitor poate fi înlocuită cu 85 m sau 20000 cărămizi. Ateunătorul sticlei spumante are o structură spongioasă preoritatea căruia este îmbinarea între pori (înmuierea 50-60%). Așa fel de sticlă spumantă în interiorul de la 100 pînă la 600 se înmoaie de la 20-50% trecerea prin ea a sunetului în interiorul de la 600-1200; de la 50 pînă la 65%.
Sticla spumantă specială în dependență de întrebuințarea predă diferite proprietăți electrice și rezistență.

1.2. Tehnologia producerii
Esența acestei metode cu praf a sticlei spumante constă în următoarele: - la analiza materialului de sticlă și gazelor împreună, ca exemplu, 100t pînă la temperatura de 700-850 grade C razele, ce s-au format în rezultatul de ardere sau disociația gazelor formate, începe formarea apei înviate a sticlei. Datorită întăririi foarte repede a sticlei la răcire, după formarea spumei cu o structură poroasă materialul se stabilește.

Sticla întărită,cum ar fi alte materiale din sticlă, încet se recoc. Regularea proprietății sticlei spumante obține diferite proprietăți chimice a sticlei. Cantitatea și tipul gazelor formate și încă alegerea parametrelor tehnologiei minimi procesului, temperatura și durata formării spumei, gradul de dispersie asticlei și gazelor formate și alte.

Pregătirele de ferbere, materia primă pentru producerea sticlei spumante sunt resturile de la producerea sticlei.Recomandările componenței chimice a sticlei (în %): SiO2 -73-73,5; Al2O3 -0,8-1,2;CaO -6-6,5; MgO -3,5-4; Na2O -15,7-16,2;SO -0,5.
Pentru producerea termoizolației SS întrebuințeză gazele bioxidului de carbon, tipul și cantitatea care depinde de componența sticleiși trebiunțe la productul gata. Cel mai des se întrebuințează antrațit AO (1,5-2%) masa sticlei.antemăsorului sticlei spumante mai des este mramorul sau calcarul (1-1,5%). Pentru primirea cu calitate superioară a sticlei spumante se întrebuințează în ferbere o suprafață netedă 5000 – 6000 cm2/cr.

1.3. Înspumarea (spumei) sticle.
Aceste operații decurg în forme din metal fierbinte, care este fără formă. În primul caz sticla spumantă se primește în cuptoare diferite sau în cuptoare tunel cu aceleș zone de ardere.
Fără formă se înstalează în cuptoare tunel pe conveere.Tehnologia de producere a sticlei spumante în cuptoare separate care a fost folosită la uzină a avut înfluiență și după hotare. Această tehnologie lucrează în felul următor: formele sunt întroduse în cuptorul de ferbere, unde trec printr-un control termic, care este necesar pentru a primi blocul de sticlă spumantă.

La ieșirea din cuptor din formele fierbinți se primesc blocuri, care trec în cuptorul de ardere, iar formele încărcate cad în cuptorul de ferbere.
Formele primite sunt instalate cîte trei în rînd pe niște suporturi metalice, care apoi sunt transportate în direcția pe care le-o face împingătorul.

Formele se produc din ciugun dur în formă de două piramizi care sunt instalate una față de alta.
Cuptorul de ferbere se referă la cuptoarele tunel, care sunt încălzite sau unse cu uleiuri speciale.
Pentru arderea sticlei spumante se folosește cuptorul LMN 1000 x 18 sau TO – 18000.
Blocurile de sticlă spumantă sunt instalate pe plaza cuptorului de ardere.

Durata arderii este 8-12 h. Ciclurile sunt instalate în forme cu ajutorul dozatorului DMC - 20.
Ceva deosebit la tehnologia uzinei în numele Lihoborschi o are operațiile de transport a formelor la niște transporturi electrice, de unde aceste forme sunt împinse pe transportor și se lovesc cu ele în urma unei mișcări a trenului în cuptor.. În acest fel cade necesitatea de a transporta formele manual.
Cuptoarele tunel cu zone de înspumare unite sunt foarte eficiente, dar cer mari cheltuieli, mari încăperi și o sponsorizare enormă.

Apoi aceste forme sunt instalate în cîteva etaje de vagonete , care în cuptoarele tunel trec prin acele zone de înspumare și ardere.
Regimul de temperatură este indicat în figura 108. Acest tip de cuptoare sunt trecute în secții de sticlă spumantă, la uzina de sticlă Lomonosov din Moscova.
Înainte ca să fie turnată șihta părțile interioare ale formei sunt unse cu o suspensie specială pentru ca sticla spumantă să nu se lipească de metal.

Operația de curățire și ungere a formelor se fac în conformitate cu poziția conveerului, de unde formele împreună cu vagonetele se duc cu ajutorul mesei electrice. La acest conveer din forme se produc blocuri gata. Încărcarea vagonetelor în cuptor și descărcarea lor din cuptor se fac cu ajutorul automatizării.
Aceiaș caracteristică a cuptorului tunel pentru producerea sticlei spumante este în fabrică.
Controlul tehnic este necesar deoarece avem nevoie să dea o mărime corectă și marfa să aibă privire bună de vînzare. Dacă blocurile sunt corect oformate în procesul înspumării atunci ele trebuie doar șlefuite pe perimetru.

Crăpăturile sau neînspumarea pe la mărgini se face în părți mărunte.
Șlefuirea sau tăierea se fac la ferestrăie speciale. Resturile de la șlefuire trec la transportare pe cale ferată, de unde sunt distribuite la cumpărători.
Blocurile gata sunt duse la depozite unde ele sunt instalate în conteinere sau lăzi de lemn.

1.4 Controlul calitățiil.
Calitatea blocului de sticlă spumantă se poate de controlat pe transportoarele producției gata ori în laborator.
Pe transportoare ele sunt cercetate și măsurate.Coieficientul de temperatură a blocurilor se determină în laboratoare speciale o dată pe lună.DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.