Stiati ca?...

1x punct

categorie: Biologie

nota: 9.20

nivel: Gimnaziu

>Prima floare fosila a fost descoperita in Colorado in anul 1953 si are o vechime de 65 milioane de ani.
>O planta inrudita cu ananasul si numita puya infloreste la varsta de 100 de ani ,formand o inflorescenta ca o lumanare,inalta de 4-6 m.Traieste in Canionul Colca, din America de Sud. Ea prezinta tepi lungi de 1,2 m care marginesc frunzele de forma unor sabii care cresc r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stiati ca?...

>Prima floare fosila a fost descoperita in Colorado in anul 1953 si are o vechime de 65 milioane de ani.
>O planta inrudita cu ananasul si numita puya infloreste la varsta de 100 de ani ,formand o inflorescenta ca o lumanare,inalta de 4-6 m.Traieste in Canionul Colca, din America de Sud. Ea prezinta tepi lungi de 1,2 m care marginesc frunzele de forma unor sabii care cresc radial din tulpina groasa.
Unii biologi sugereaza ca puya este o planta carnivora.
>In Australia cresc peste 500 de specii de eucalipti numiti arbori de cauciuc. Ei au lemn pretios si sunt vesnic verzi.
>Nufarul Amazonului infloreste numai noaptea. Frunzele sale au nervuri pline de aer, ceea ce-i permite sa sustina greutati mai mari de 35 kg. Florile sale au peste 100 petale.
>In padurile tropicale, copacii nu au inele anuale.
>In Africa de Nord creste un copac numit ,,arborele necuratului".Scoarta lui contine un procentmare de fosfor, ceea ce il face sa lumineze noaptea.
>Cel mai hranitor fruct din lume este avocado. El asigura 2500 de calorii la 1 kg.
>Unica planta magnetica din lume traieste in Nicaragua.Numele ei este Phitologica electrica. Ea este ocolita de de pasari si insecte, iar la om produce, prin atingere, furnicaturi si ameteli.
>Bambusul are cea mai mare viteza de a creste dintre plante:0,40 m in 24 de ore. Daca ar creste constant in acelasi ritm, dupa 60 de ani, varful sau ar intrece in inaltime Everestul.

>In Muntii Lunii din Ecuador, plantele ating dimensiuni impresionante. Astfel, lobeliile au de trei ori inatimea unui om. cruciulitele ating inaltimea stalpilor de telegraf, iar unel specii de iarba-neagra cresc pana la 12 m.
>Daca albinele ar disparea, circa 100.000 de vegetale a caror polenizare este realizatade albine ar fi in pericol de disparitie.
>Patria piperului este India, a scortisoarei Sri Lanka, iar a vaniliei Mexicul. Arborele de cuisoare a fost descoperit de portughezi in insulele Moluce.
>Ghimbirul, galanga, zedoria traiesc in padurile tropicale umede din Asia de Sud, iar rizomii lor aromatici sunt folositi atat in alimentatie, cat si in medicina,
>O traheida de pin masoara 2 m lungime.
>Trandafirii contin mai multa vitamina C decat majritatea legumelor si fructelor.
>Legumele pot sta sub apa mai mult de 30 de minute.
>Cea mai veche leguma folosita de om este varza.
>Prima planta cerealiera cultivata de om pe Terra este orzul.
>In Mexic traieste o planta cu floare cameleon. Aceasta isi schimba culoarea de cateva ori pe zi: dimineata este alba, apoi devine roz,la amiaza este rosie, iar seara devine violeta. Aceasta floare miroase doar atunci cand are culoare alba.
>In anul 1966, in Anglia s-a gasit trifoiul cu cele mai multe frunze:10.
>Cele mai inalte plante din lume cresc Ruwenzori din Africa.
>In lume exista in prezent peste 15.000 de specii de viermi.
>Lipitorile pot consuma o cantitate de sange de 10 ori mai mare decat greutatea corpului lor. O lipitoare satula poate supravietui cateva luni fara hrana.
>Femela paianjenului vaduva-neagra este de 30 de ori mai grea decat masculul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.