Steclo profelit

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 7.09

nivel: Facultate

1.4.Procesul tehnologic de producere a steclorpofilitului include
În sine topirea sticlei, laminarea benzii netede a sticlei, fasonarea, arderea, tăierea elementelor aparte, obținerea și transportarea la depozitul de producție gata.

Stecloprofilitul se prepară din sticlă rezistentă la acțiunea căldurii cu următoarea componență chimică: (SiO2 – 63,5%; Al2O3 – 15%[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Steclo profelit

1.4.Procesul tehnologic de producere a steclorpofilitului include
În sine topirea sticlei, laminarea benzii netede a sticlei, fasonarea, arderea, tăierea elementelor aparte, obținerea și transportarea la depozitul de producție gata.

Stecloprofilitul se prepară din sticlă rezistentă la acțiunea căldurii cu următoarea componență chimică: (SiO2 – 63,5%; Al2O3 – 15%; CaO – 13%; MgO – 4%; Na2O – 2%; Fe2 – 2%) sau din amestec de var și Na obișnuit din care se prelucrează foi de sticlă laminată. Pentru topirea sticlei rezistente la căldură, se folosesc cuptoare regeneratoare cu rezervoar, partea de sus a căror este căptușită cu bare de cuarț.
Pentru topirea sticlei cu componență ealcolină, se folosesc cuptoare atît regeneratoare, cît și cu încălzire directă. Pentru laminarea benzii netede a sticlei, se folosește mașini de laminat cu lățimea calțurilor 1,2-1,6 m.

Fasonarea stecloprofilitului din sticlă rezistentă la acțiunea termică, se înfăptuiește la linia tehnologică ??? – 500, iar din sticlă de nitratul de var – la linia ??? – 500.
De exemplu luînd un caz, - instalația de fasonare este aranjată pe placa mașinii de laminat în apropierea volțurilor de laminare. Acest proces trebuie să aibă loc repede, ca sticla cu rezistență termică să nu să întîrească ci din contra să fie plastică și ușor fasonabilă.
Un alt caz, pe linia ??? – 500, instalația de fasonare se aranjează pe masa cu role.

Masa de sticlă din amestec de var și Na, deoarece greu se răcește, înainte de a o nimeri în instalația de fasonare, se răcește puțin.
Fasonarea steclorpofilitului cu profilul U se face astfel: marginea benzii sticlei elastice, la trecerea ei prin semiforme, începe să se îndoaie, iar după aceasta cu ajutorul bucșelor și rolelor ia forma profilului în U.

Stecloprofilitul gata trece pe masa cu role, după care nimerește în cuptorul de ardere. Fasonarea steclorpofilitului cu secțiunea chesonată se înfăptuiește mult mai greu.
Pentru recoacerea calitativă a steclorpofilitului cu secțiune chesonată, este nevoie de mai mult timp, decît pentru recoacerea stecloprofilitului cu profil U și mai ales dacă se fasonează sticla cu componența alcolină.

De pe banda de laminare a steclorpofilitului, care iese din cuptorul de ardere, se taie elemente de o anumită lungime. Acest proces are loc cu ajutorul unui disc din diamant, montat într-o instalație specială, sau manual, după care banda fierbinte unde s-au tăiat elemente, se spală.
Elelmentele tăiate sînt transportate în depozitul de producție gata cu ajutorul transportatoarelor de transmitere. Articolele gata se împachetează sau se încarcă în vagoane sau în autotransportator în conformitate cu regulile de ambalare a articolelor din sticlă.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.