Statutul, obiectivele si organele de conducere ale organizatiilor neguvernamentale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Numarul membrilor consiuliului director trebuie adaptat pentru a satisface nevoile organizatiei; in unele organizatii nonprofit directorul executiv poate fi si membru al consiliului. 1. Presedintele- este persoana aflata la cel mai inalt nivel de voluntariat si serveste ca presedinte al organizatiei. Daca presedintele este si remunerat ca sef executiv, aceasta pozitie ii permite sa participle ca m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Statutul, obiectivele si organele de conducere ale organizatiilor neguvernamentale

Numarul membrilor consiuliului director trebuie adaptat pentru a satisface nevoile organizatiei; in unele organizatii nonprofit directorul executiv poate fi si membru al consiliului. 1. Presedintele- este persoana aflata la cel mai inalt nivel de voluntariat si serveste ca presedinte al organizatiei. Daca presedintele este si remunerat ca sef executiv, aceasta pozitie ii permite sa participle ca membru al consiliului; in acest caz rolul presedintelui organizatiei va fi asumat de seful voluntar. Este responsabil de activitatile Consiliului si de atribuirea locurilor in comisia Consiliului, doar daca acestea nu sunt specificate in statutul organizatiei.

Monitorizeaza munca Consiliului si evalueaza performanta acestuia; cheama si prezideaza la intalnirile special ale Consiliului si decide directia in stabilirea telurilor organizatiei Presedintele consiliului are responsabilitatea de a cere demisia unui membru al consiliului
2. Vice-presedintele- in absenta presedintelui, acesta isi asuma datoriile si responsabilitatile in prezidarea intalnirilor consilierilor.3. Secretarul- are obligatia sa protejeze documentele organizatiei, precum statutul, actul constitutiv, stenogramele consiliului si comisiilor si corespondenta importanta.

4.Trezorier- nu trebuie sa tina contabilitatea organizatiei, in schimb el trebuie sa se asigure ca finantele organizatiei sa fie contabilizate corect si ca veniturile sa fie investite corespunzator. Rolul consiliului in strangerea de fonduri: membrii consiliului trebuie sa contribuie financiar la strangerea de fonduri.Directorul executiv trebuie sa participe la dezvoltarea misiunii, viziunii, stabilirea telurilor, luarea deciziilor, planificare, organizare, motivare, delegare, coordonare, raportare, supraveghere, gestionarea finantelor, strangerea de fonduri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.