Statut - Societatea Romana de Farmacoeconomie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Asociatia dobandeste personalitate juridica la data inscrierii sale in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflate la judecatorie.Art. 3 Sediul Asociatiei este in Bucuresti, Str. Ghidiceni nr. 39, sector 5. Asociatia isi poate constitui sucursale in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, pe baza hotararii Adunarii Generale.Art. 4 Durata de functionare a asociatiei este nelimitata.

DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Statut - Societatea Romana de Farmacoeconomie

Asociatia dobandeste personalitate juridica la data inscrierii sale in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflate la judecatorie.Art. 3 Sediul Asociatiei este in Bucuresti, Str. Ghidiceni nr. 39, sector 5. Asociatia isi poate constitui sucursale in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, pe baza hotararii Adunarii Generale.Art. 4 Durata de functionare a asociatiei este nelimitata.

Capitolul ll. Obiective
Art. 5 Societatea Romana de Farmacoeconomie (SRF) isi propune sa promoveze activitatile stiintifice de farmacoeconomie si sa aplice rezultatele cercetarilor de farmacoeconomie in sanatate. SRF s-a organizat pentru a actiona ca un forum stiintific important in domeniul cercetarii farmacoeconomice. SRF ii reprezinta pe cercetatorii din domeniul sanatatii precum si pe farmacisti, medici, economisti si alte persoane implicate in analiza farmacoeconomica si cercetarea medicala. Misiunea SRF este de a transpune in practica curenta farmacoeconomia si noile descoperiri stiintifice, pentru a se asigura ca societatea aloca resursele destinate sanatatii in mod adecvat, corect si eficient.

Art. 6 Societatea isi propune sa isi atinga scopurile propuse prin urmatoarele mijloace:Intrunirea unui forum general pentru facilitarea schimburilor de informatie stiintifica medicala din domeniul farmacoeconomiei si al ingrijirii medicale;Facilitarea si incurajarea comunicarii intre membrii sai si cu alte grupuri de cercetare si educationale, precum si comunicarea prin mijloace media, catre publicul larg, prin informarea corecta a organizatiilor publice si private privind ultimele cercetari in domeniul farmacoeconomiei si in modul de ingrijire al pacientilor;

Sa actioneze ca o resursa nationala pentru elaborarea unei politici de sanatate publica relevanta din punct de vedere al farmacoeconomiei;
Promovarea farmacoeconomiei ca stiinta prin instruirea membrilor sai si furnizarea acelor informatii care sa inlesneasca desfasurarea cercetarilor in domeniul farmacoeconomiei; sprijinul pentru acordarea de burse de studii si alte activitati educationale legate de farmacoeconomie;

Promovarea cooperarii si colaborarii privind farmacoeconomia intre toate organizatiile interesate, precum spitalele, universitatile de medicina, furnizorii de servicii medicale, companiile farmaceutice si agentiile guvernamentale;Reprezentarea farmacoeconomiei ca ramura a stiintelor medicale in fata publicului larg si a organizatiilor private prin:identificarea problemelor importante referitaore la interventiile specifice privind acordarea ingrijirii sanatatii;dezvoltarea si publicarea unor informatii cu baza stiintifica care sa poata fi utilizate in adoptarea unor decizii politice;publicarea rezultatelor studiilor de farmacoeconomie;Recunoasterea si premierea realizarilor individuale din domeniul farmacoeconomiei si al cercetarilor privind ingrijirea sanatatii.

Capitolul lll. Membrii SRF
Art. 7 Asociatia cuprinde urmatoarele categorii de membri:
Membri fondatori;
Membri titulari;
Membri corespondenti;
Membri studenti;
Membri onorifici;
Membri colectivi.

Membru fondator. Acele persoane care au participat la prima Adunare Generala si care au intrat in societate ca membri fondatori.
Membru titular. Membrii fondatori si orice persoana care sprijina obiectivele SRF si isi exprima dorinta de a contribui la atingerea acestor obiective, pot deveni membri titulari.

Membru corespondent. Orice persoana care a solicitat in scris Consiliului Director sa devina membru titular al SRF si care in primul an de la solicitare a dovedit ca sprijina obiectivele SRF si doreste sa contribuie la realizarea acestor obiective, poate deveni membru corespondent. Membrii corespondenti au drept de vot incepand cu prima Adunare Generala dupa cea in care au fost acceptati ca membri corespondenti.

Membru student. Orice persoana inscrisa intr-o forma de invatamant superior care abordeaza aspecte ale farmacoeconomiei si/sau managementul cercetarii (ex. sanatate publica), si care prin activitatea sa sprijina obiectivele SRF poate deveni, in urma unei solicitari scrise adresate Consiliului Director, membru - student. La expirarea perioadei de studii, acestia pot deveni direct membri titulari.
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.