Statiuni balneare la Marea Neagra

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.82

nivel: Liceu

La toate statiunile se ajunge cu usurinta cu trenul sau cu autobuzul. Statiunile ofera o multitudine de posibilitati de cazare (peste 125.000 de paturi in hoteluri si vile). Totodata, plajele cu nisipul foarte fin nu reprezinta singurele avantaje ale coastei Marii Negre. Intensitatea mare a radiatiilor solare se spune ca are efect stimulativ si tamaduitor. Intregul complex de nisip, aer, soare si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Statiuni balneare la Marea Neagra

La toate statiunile se ajunge cu usurinta cu trenul sau cu autobuzul. Statiunile ofera o multitudine de posibilitati de cazare (peste 125.000 de paturi in hoteluri si vile). Totodata, plajele cu nisipul foarte fin nu reprezinta singurele avantaje ale coastei Marii Negre. Intensitatea mare a radiatiilor solare se spune ca are efect stimulativ si tamaduitor. Intregul complex de nisip, aer, soare si apa este foarte benefic, cu rezultate semnificative in thalasoterapie.

Poarta catre toate aceste statiuni o reprezinta orasul Constanta (cel mai mare port romanesc).Construit sub denumirea de Tomis, de greci in secolul al VI-lea i.e.n., Constanta este usor accesibila cu masina (3 ore jumatate de condus de la Bucuresti), cu avionul, trenul (trenuri intercities de la si spre Bucuresti sau alte orase) si cu vaporul (182 mile marine de la stramtoarea Bosfor). Cele mai mari atractii turistice sunt: Cazinoul, Acvariul, Delfinariul si Planetariul.
MAMAIA

Cea mai mare statiune (27.000 paturi in 61 de hoteluri), cunoscuta sub numele de "Perla Marii Negre", este situata la cativa km. nord de Constanta. Are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta. Costruita special pentru vacantele familiilor, asigura o multime de posibilitati de amuzament si facilitati sportive: sporturi de apa (pe mare si pe lacul Mamaia), tenis, bowling, minigolf, biliard etc.

EFORIE NORD
Situata la 17 km sud de Constanta, Eforie Nord are posibilitati de cazare de 3.300 paturi in hoteluri si vile (de categorii de 1 sau 3 stele) din care aproape 1.400 apartin Complexului Turistic Balnear. Namolul din lacul Techirghiol ajuta la tratarea diferitelor boli reumatice sau dermatologice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.