Statiunea Calimanesti Caciulata

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Puteri ceresti au fost acolo, din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile ranite s-au vindecat. Mircea cel Batran si Matei Basarab veneau des la manastire, dar veneau si pentru apele binefacatoare. Bolnita de la Cozia pare ca a fost primul spital din zona, unde oamenii bolnavi veneau sa se trateze. Izvoarele care tasneau din pamant si care pe deasupra si vindecau au starnit interesul. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Statiunea Calimanesti Caciulata

Puteri ceresti au fost acolo, din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile ranite s-au vindecat. Mircea cel Batran si Matei Basarab veneau des la manastire, dar veneau si pentru apele binefacatoare. Bolnita de la Cozia pare ca a fost primul spital din zona, unde oamenii bolnavi veneau sa se trateze. Izvoarele care tasneau din pamant si care pe deasupra si vindecau au starnit interesul.

In 1848 dr. Carol Davila recunoaste importanta apelor in vindecare. Doctorul francez Joseph Caillat, care in 1854 a poposit o vreme pe meleaguri valahe, a procedat in anul 1859 la analiza apelor minerale de la Calimanesti. In 1869 imparatul Napoleon al III-lea a urmat o cura cu apa minerala de Calimanesti, care i-a fost expediata in Franta. In 1893, apa minerala de la Calimanesti-Caciulata a obtinut medalia de aur la Expozitia internationala de produse alimentare si ape minerale de la Bruxelles, iar in 1910 s-a construit primul pavilion pentru ape minerale.

In prezent, statiunea Calimanesti dispune de instalatii pentru bai calde in cada sau bazin cu apa minerala, electrohidroterapie si kinetoterapie, aerosoli si inhalatii, bazine descoperite cu apa termala sulfuroasa (in statiunea Caciulata), izvoare de apa minerala pentru cura interna, sali de gimnastica medicala, sauna, bazine de inot situate pe malul raului Olt etc.

Pe langa cura de ape minerale, Calimanestiul ofera si o "cura spirituala" la manastirile Cozia, Ostrov, Turnu - insirate ca perlele pe malul Oltului. Singurul Ostrov din tara, aflat in mijlocul Oltului, adaposteste o intreaga istorie, fiind prima manastire de calugarite din tara, construita in 1500 de Neagoe Basarab si Despina Doamna (care devine mai tarziu, calugarita aici).
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.