Starea mediului in Romania

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Facultate

Pentru o eficienta a protectiei mediului este necesar un complex de activitati si actiuni judicios corelate in vederea imbunatatirii conditiilor de mediu si sanatate a populatiei si implica dezvoltarea unei mentalitati adecvate a comunitatii, evaluarea cu realism a problemelor de mediu, stabilirea prioritatilor si elaborarea strategiilor corespunzatoare de rezolvare a acestora si, nu in ultimul ra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Starea mediului in Romania

Pentru o eficienta a protectiei mediului este necesar un complex de activitati si actiuni judicios corelate in vederea imbunatatirii conditiilor de mediu si sanatate a populatiei si implica dezvoltarea unei mentalitati adecvate a comunitatii, evaluarea cu realism a problemelor de mediu, stabilirea prioritatilor si elaborarea strategiilor corespunzatoare de rezolvare a acestora si, nu in ultimul rand, schimbarea atitudinii si comportamentului fata de mediul inconjurator si responsabilizarea civica, pentru transmiterea catre generatiile viitoare a unui mediu curat si sanatos cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile -economica, ecologica si sociala.

In Romania, problemele de protectie a mediului se pun cu acuitate, in special ca urmare a poluarilor locale, produse in principal in sectoarele exploatarilor petroliere si de minerit, in industriile de prelucrare a minereurilor si petrolului, termoenergetica, industria chimica, de prelucrare a lemnului si celulozei, metalurgie, siderurgie, industria electrotehnica si a constructiilor de masini, industria cimentului, transporturi, gospodaria comunala si agricultura.

Supravegherea sistematica a calitatii aerului, prin laboratoarele Retelei Nationale de Supraveghere a Calitatii Aerului, releva faptul ca nivelul de poluare a atmosferei se mentine ridicat in mai multe zone de pe teritoriul tarii, depasindu-se concentratia maxima admisibila pentru multe dintre noxele evacuate in mediu. Cele mai semnificative depasiri sunt inregistrate la pulberile in suspensie si pulberile sedimentabile, dar si la multe noxe periculoase cum sunt: dioxidul de sulf, oxizii de azot, metalele grele, fenolii, acidul clorhidric si altele.
Cele mai mari valori ale pulberilor in suspensie s-au inregistrat la Arad, Rm. Valcea, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Ploiesti si Zalau.

Au fost situatii, ca cele inregistrate la Baia Mare, cind frecventa de depasire a limitei maxime admisibile a fost de aproape 40%. Pulberile sedimentabile au depasit concentratia maxim admisibila in multe localitati din tara cum sunt: Galati, Braila, Zlatna, Hunedoara, Brasov, Ploiesti, Rovinari, Fieni, Comarnic, Barsesti. Unele dintre cele mai inalte valori au fost observate la Hunedoara unde s-a determinat o concentratie de circa 670 g/mp./luna. Concentratii crescute ale pulberilor de plumb si cadmiu au fost inregistrate la Baia Mare si Copsa Mica, unde frecventele de depasire a limitelor maxime admisibile au peste 85% la Baia Mare respectiv peste 69% la Copsa Mica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.