Stante si matrite

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

-placi din mai multe elemente constructive la care elementele active ale placilor sint introduse in placa activa sub forma de pastille care reprezinta de fapt partea activa a placii active si care se pot inlocui in caz de deteriorare. Aceste placi se folosesc la productia de serie mare sau masa .Masinile pentru prelucrarea prin deformare plastica la rece sint utilaje cu constructii robuste alcatui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Stante si matrite

-placi din mai multe elemente constructive la care elementele active ale placilor sint introduse in placa activa sub forma de pastille care reprezinta de fapt partea activa a placii active si care se pot inlocui in caz de deteriorare. Aceste placi se folosesc la productia de serie mare sau masa .Masinile pentru prelucrarea prin deformare plastica la rece sint utilaje cu constructii robuste alcatuite din mai multe mecanisme si lanturi cinematice fixate pe un batiu si astfel legate intre ele incit sa permita atit obtinerea miscarii principale cit si auxiliare.

Totalitatea mecanismelor apartinind unei masini de presare care asigura elementului activ al sculei deplasarea pe o traiectorie si cu o viteza impuse de cinematica procesului de deformare plastica in vederea Pe linga acesta exista un lant cinematic de avans care asigura deplasarea semifabricatului sau a sculei si lanturi auxiliare care asigura alimentarea cu semifabricate ,eleminarea piesei din dispozitivul de presare , fragmentarea deseului , impachetarea piesei etc .Miscarea se transmite de la motor prin intermediul rotii de curea la roata volanta care transmite miscarea la rotile de cuplare .

Aceste roti angreneaza cu cele doua roti intermediare care la rindul lor sint in angrenare cu rotile de antrenare a manivelei si care determina miscarea bielelor cuplate cu culisoul.
Si la aceste prese se poate face reglajul inaltimii culisoului fata de masa cu ajutorul unui mecanism melc-roata melcata antrenat de un motor electric .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.